ΑΘΗΝΑ
09:02
|
06.05.2024
Φορολογική έρευνα έχει ξεκινήσει κατά του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φορολογική έρευνα έχει ξεκινήσει κατά του Χάντερ Μπάιντεν, του γιου του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα έχει ήδη αρχίσει να ζητά πληροφορίες για κεφάλαια που έλαβε ο Χάντερ από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου «Burisma».

«Εξετάζουν αν παραβίασε φορολογικούς ή άλλους νόμους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ρυθμίζουν το λόμπι για ξένες κυβερνήσεις, σε επιχειρηματικές συναλλαγές στην Ουκρανία, την Κίνα, το Καζακστάν και άλλες χώρες», γράφει η Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα γράφει ότι από το 2014 έως το 2019, ο Χάντερ λάμβανε 50.000 δολάρια το μήνα για τη δουλειά του στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma και στη συνέχεια τα έστελνε στην Rosemont Seneca Bohai LLC.

«Μια ομοσπονδιακή φορολογική έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν κερδίζει δυναμική καθώς οι εισαγγελείς συλλέγουν πληροφορίες από αρκετούς από τους συνεργάτες του σχετικά με τις πηγές του ξένου εισοδήματός του, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και εξετάζουν τη σχέση του γιου του Προέδρου Μπάιντεν με μια εταιρεία που διαχειριζόταν ορισμένα από τα οικονομικά του» γράφει η Wall Street Journal.

Αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα πως «τις τελευταίες εβδομάδες, εισαγγελείς από το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Ντελάγουερ αναζήτησαν πληροφορίες και μαρτυρία ενόρκων σχετικά με τα χρήματα που έλαβε ο Χ. Μπάιντεν πριν από αρκετά χρόνια από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Burisma Holdings Ltd., και πώς χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να πληρώσει κάποιες υποχρεώσεις».

Εχει αναφερθεί ότι η οικογένεια Μπάιντεν εξακολουθεί να συμμετέχει στη χρηματοδότηση ουκρανικών εργαστηρίων που αναπτύσσουν βιοόπλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα