ΑΘΗΝΑ
02:52
|
27.05.2024
Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Δελχί λέει ότι υπέβαλε το αίτημά της στην πρεσβεία του Νεπάλ στην ινδική πρωτεύουσα στις 21 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εννέα Ρώσους έχουν δοθεί άδειες να αναρριχηθούν σε κορυφές στο Νεπάλ αυτή την άνοιξη, παρά τις εκκλήσεις από Ουκρανούς διπλωμάτες και ορειβάτες να απαγορευτούν μετά την αποστολή στρατευμάτων από τον Πρόεδρο Πούτιν στην Ουκρανία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό BBC.

Συγκεκριμένα, ένα διπλωματικό σημείωμα από την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Δελχί προς την κυβέρνηση του Νεπάλ αναφέρει ότι πολλές διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών και καλεί το Νεπάλ να υιοθετήσει παρόμοια στάση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η αξιότιμη πλευρά του Νεπάλ παρακαλείται να απαγορεύσει τις ρωσικές ορειβατικές ομάδες μέχρι το τέλος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», αναφέρεται στην επιστολή.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Νεπάλ λένε ότι συνεχίζουν να εκδίδουν άδειες σε οποιονδήποτε συμμορφώνεται με τους κανόνες και τους κανονισμούς της κυβέρνησης.

«Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην πολιτική μας μέχρι στιγμής», δήλωσε στο BBC ο γενικός διευθυντής του τμήματος τουρισμού του Νεπάλ, Ταρανάθ Αντικάρι.

«Πιστεύουμε ότι τα βουνά μας είναι παγκόσμιο πλεονέκτημα και κάθε πολίτης κάθε χώρας που θέλει να τα επισκεφτεί για την επίτευξη της ειρήνης θα πρέπει να επιτρέπεται να το κάνει – εφόσον το κάνει σύμφωνα με τις νομικές μας διατάξεις».

Δέον να σημειωθεί πως η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Δελχί λέει ότι υπέβαλε το αίτημά της στην πρεσβεία του Νεπάλ στην ινδική πρωτεύουσα στις 21 Μαρτίου, αλλά αξιωματούχοι της πρεσβείας του Νεπάλ είπαν στο BBC ότι δεν είχαν λάβει καμία επικοινωνία για το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Ο Ζελένσκι προσκαλεί προσωπικά Μπάιντεν και Σι στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας

Σ. Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη τα όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα