ΑΘΗΝΑ
09:51
|
05.05.2024
Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση του Ιορδανού βασιλιά με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκαντς, από τον Φεβρουάριο του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων κατά την περίοδο νηστείας του Ραμαζανιού που ξεκινά το Σάββατο, 2 Απρίλη, θέματα «ασφαλείας» και «πολιτικής» συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι στο Αμάν ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β’ και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντς.

Πρόκειται για την Τρίτη συνάντηση του Ιορδανού βασιλιά με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας από τον Φεβρουάριο του 2021 και τη δεύτερη από την αρχή του 2022.

O Ισραηλινός υπουργός σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ευχαρίστησε τον βασιλιά της Ιορδανίας για την «ηγεσία του και τη θετική επίδραση στην περιοχή» τονίζοντας πως συμφώνησαν να εμβαθύνουν «τις ειρηνικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου αναφέρουν πως ο Ισραηλινός υπουργός παρουσίασε στον βασιλιά της Ιορδανίας που έχει θεσμικό ρόλο «κηδεμόνα» των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ τα βήματα «που σκοπεύει να κάνει το Ισραήλ» για τη διατήρηση της «ελεύθερης λατρείας» των Παλαιστινίων στην πόλη στη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κείμενο

Συζήτησαν επίσης «μέτρα με στόχο τη βελτίωση της ζωής των Παλαιστινίων» στη Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: Δύο νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα