ΑΘΗΝΑ
12:37
|
01.07.2024
Το επιβεβαιώνει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ενώ οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρουσιάζουν τον Πούτιν «παραπλανημένο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που μεταδόθηκε από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επιβεβαιώνει την ανασύνταξη δυνάμεων του ρωσικού στρατού κοντά στο Κίεβο και στην πόλη Τσερνίχιφ στη βόρεια Ουκρανία, προκειμένου να επικεντρώσουν τη δράση τους σε άλλες περιοχές και να ολοκληρώσουν την «απελευθέρωση της περιφέρειας του Ντονμπάς».

Η ανακοίνωση αυτή, που αναμεταδίδεται και από το πρακτορείο Reuters, έρχεται μία ημέρα αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της κοντά στο Κίεβο και το Τσερνίχιφ, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών. Σύμφωνα πάντως με δημοσιογράφους του Reuters που βρίσκονται στο Κίεβο καθώς και με τον δήμαρχο του Τσερνίχιφ, οι ρωσικές επιθέσεις και στις δύο αυτές περιοχές συνεχίστηκαν και σήμερα.

Παραπλανημένος ο Πούτιν λένε οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Παράλληλα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να παρουσιάσουν «ευάλωτο» και… «παραπλανημένο» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από στρατιωτικούς και οικονομικούς συμβούλους  και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησής του για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και των εξελίξεων στα μέτωπα των συγκρούσεων.

Υπό την τήρηση «ανωνυμίας» ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την «κακή τροπή» που έχει πάρει για την Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία.  «Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις, επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια» είπε ο αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο Πούτιν αισθάνθηκε παραπλανημένος από τον ρωσικό στρατό», που τον οδήγησε να μην εμπιστεύεται τη στρατιωτική ηγεσία, ισχυρίστηκε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ο Πούτιν δεν ήξερε καν» ότι ο στρατός του χρησιμοποιούσε στην Ουκρανία κληρωτούς που σκοτώνονται, κάνοντας λόγο για «σαφή κατάρρευση» της ροής πληροφοριών ακριβείας προς τον Ρώσο πρόεδρο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν έδωσε την έκθεση των μυστικών πληροφοριών, αρκούμενος να προσθέσει ότι έχει αποχαρακτηριστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα