ΑΘΗΝΑ
19:39
|
21.05.2024
Είδηση-βόμβα από το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4 Nyheter αποκαλύπτει παραβίαση του σουηδικού εναέριου χώρου από ρωσικά Su-24 με πυρηνικές βόμβες στις 2/3.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληροφορίες για πυρηνικό εκφοβισμό στη Σουηδία με ρωσικά μαχητικά Su-24/Su-27 οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες αποκαλύπτει ρεπορτάζ του σουηδικού καναλιού TV4 Nyheter πως έγινε στις 2 Μαρτίου κοντά στο Γκότλαντ.

Image

Τα ρωσικά μαχητικά είχαν απογειωθεί από το Καλίνιγκραντ και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σουηδικού καναλιού, οι Σουηδοί πιλότοι των μαχητικών JAS-39 Gripen που στάλθηκαν να κάνουν την αναχαίτηση των τεσσάρων ρωσικών μαχητικών Su-24 και Su-27 διαπίστωσαν έκπληκτοι πως έφεραν πυρηνικές βόμβες. Το ρεπορτάζ του καναλιού ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο ασυνήθιστος ρωσικός αεροπορικός σχηματισμός απογειώθηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και περιλάμβανε δύο μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-24 οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες, τα οποία συνόδευαν άλλα δύο μαχητικά αεροπορικής υπεροχής Sukhoi Su-27.

Η πορεία του ρωσικού σχηματισμού περνούσε από την στρατηγικής σημασίας σουηδική νήσο Γκότλαντ, παραβιάζοντας τον σουηδικό εναέριο χώρο».

Two Russian aircrafts SU 27 and two SU 24 are pictured after violating Swedish airspace east of Gotland, over the sea March 2, 2022. It has now been claimed two were armed with nuclear weapons

Η στρατηγική θέση του νησιού Γκότλαντ

Η επιλογή του συγκεκριμένου μικρού σουηδικού νησιού Γκότλαντ δεν έγινε τυχαία από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς θεωρείται κρίσιμο για την άμυνα του ρωσικού θύλακα του Καλίνιγκραντ. Εάν η Σουηδία μπει στο ΝΑΤΟ, τότε θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως μπορεί να μεταφερθούν στο Γκότλαντ αντιαεροπορικά συστήματα Patriot εγκλωβίζοντας το ρωσικό θύλακα, Καλίνιγκραντ. Η παραβίαση του σουηδικού εναέριου χώρου στις 2 Μαρτίου από ρωσικά μαχητικά οπλισμένα με πυρηνικές βόμβες είναι σαφής προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που η Σουηδία επιλέξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται και μία ρωσική επιχείρηση κατάληψης του Γκότλαντ με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Η αποκάλυψη εξηγεί την αποψινή δήλωση της Σουηδέζας πρωθυπουργού που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ, τον πυρηνικό συναγερμό που έχει σημάνει σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Γαλλία κ.α. αλλά και γιατί ανώτατα και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Πούτιν και του στρατού βρίσκονται σε υπόγεια πυρηνικά καταφύγια με ενεργοποιημένο το σχέδιο πυρηνικής αντεπίθεσης που φέρει την κωδική ονομασία «Περίμετρος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Το ουδέτερο και η (νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική) «θρησκεία» της ατομικής επιθυμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα