ΑΘΗΝΑ
17:13
|
20.04.2024
Η διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δεν θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom εξετάζει τις επιλογές του για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ρωσική εταιρεία άρχισε να μελετά σενάρια για πλήρη διακοπή της προμήθειας καυσίμων σε μη φιλικές χώρες και αξιολογεί τις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος.Η πληρωμή για παραδόσεις στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων τον Μάρτιο λήγει την 1η Απριλίου.

Η διαδικασία πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια όσο αφορά σε «μη φιλικές χώρες» δεν θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ . Πρόσθεσε ότι η περίοδος θα παραταθεί χρονικά και ο σχετικός μηχανισμός θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Τόνισε επίσης ότι «υπάρχει οδηγία του Προέδρου και θα εκτελεστεί» αναφερόμενος στην ανακοίνωση, στις 23 Μαρτίου, της μεταφορέας των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια το συντομότερο δυνατό.

Χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προμηθεύεται περίπου το 40% του φυσικού αερίου από τη Gazprom, έχουν διαμηνύσει την άρνησή τους να πληρώσουν το ρωσικό αέριο με ρούβλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια ιστορική αδικία

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα