ΑΘΗΝΑ
11:31
|
03.05.2024
Ανακοίνωσε τη διοχέτευση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου τη μέρα από στρατηγικά αποθέματα για έξι μήνες κάνοντας κριτική σε εταιρίες Ενέργειας που δεν αυξάνουν την παραγωγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απελεύθερωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου τη μέρα από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ για τους επόμενους έξι μήνες ανακοίνωσε απόψε λίγο πριν τις 21.00 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος υποσχέθηκε να «ανακουφίσει τα νοικοκυριά» που αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες τιμές καυσίμων, ενώ αποδοκίμασε ορισμένες από τις εταιρείες πετρελαίου επειδή «κάθονται πάνω στα κέρδη ρεκόρ τους» αντί να αυξάνουν την εγχώρια παραγωγή.

«Είναι εποχή να ορθώσουμε ανάστημα για το καλό της χώρας…Είμαι καπιταλιστής. Δεν έχω πρόβλημα με τα κέρδη των εταιριών όμως καμία εταιρία δεν θα πρέπει να επωφελείται σε βάρος των οικογενειών Αμερικανών» είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν ασκώντας κριτική στις εταιρίες απειλώντας με άρση αδειών γεώτρησης εφόσον δεν γίνεται χρήση τους σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ανακοίνωσε επίσης μεταξύ άλλων ενίσχυση της νομοθεσίας για την εξόρρυξη ορυκτού πλούτου που είναι απαραίτητη σε καίριους τομείς της βιομηχανίας όπως η ηλεκτροκίνηση και τα προϊόντα τεχνολογίας, βλέποντας προς τη μεριά ισχυρών γεωπολιτικών αντιπάλων των ΗΠΑ, με πρώτη την Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα