ΑΘΗΝΑ
12:57
|
23.04.2024
Μετά τις προεδρικές εκλογές της 10ης Απριλίου αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία του δημοψηφίσματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας διεξάγει διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξή της, στη Ρωσική Ομοσπονδία,  δήλωσε ο πρόεδρος της, Ανατόλι Μπιμπίλοφ, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24.

Όπως ανέφερε στο TASS η γραμματέας Τύπου του προέδρου, Ντίνα Γκασίγιεβα, οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου.

«Πιστεύω ότι η ενοποίηση με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγικό μας στόχο και φιλοδοξία του λαού μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Τα αντίστοιχα νομικά βήματα θα γίνουν στο εγγύς μέλλον. Η Δημοκρατία της Νότιας Οσετίας θα γίνει μέρος της ιστορικής πατρίδας της – της Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ρωσικός κόσμος σήμερα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των οπαδών του, εκείνων που αντιτίθενται στον ναζισμό, που σέβονται τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα και κανόνες που μοιράζονται ολόκληρη η διεθνής κοινότητα», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας στις 26 Αυγούστου 2008 μετά την ένοπλη επίθεση της Γεωργίας κατά του Τσινβάλ. Η Τιφλίδα αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μέχρι σήμερα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα