ΑΘΗΝΑ
03:41
|
02.05.2024
Αναμένεται να διερευνήσει τις δυνατότητες ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας Ρωσίας - Ινδίας - Κίνας και της σύμπηξης ενός «μετώπου» απέναντι στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, καθώς η Μόσχα επιχειρεί να συσφίξει τις οικονομικές, στρατιωτικές και διπλωματικές σχέσεις με την ασιατική χώρα, στο πλαίσιο της όξυνσης της αντιπαράθεσής της με τη Δύση στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, στο περιθώριο της συνόδου για το Αφγανιστάν, όπου επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία των δύο χωρών «δεν έχει όρια», ο Λαβρόφ αναμένεται να συναντηθεί με Ινδούς αξιωματούχους, με στόχο να εκτιμήσουν την κατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών και τα περιθώρια ενίσχυσής τους, με το έδαφος να θεωρείται πρόσφορο, δεδομένης της στάσης που τηρεί το Νέο Δελχί στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία έχουν αρνηθεί να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας και αμφότερες απείχαν από την ψηφοφορία επί των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούσε από τη Μόσχα να σταματήσει αμέσως την επίθεσή της στην Ουκρανία, ενώ δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα. 

Παράλληλα, ο Λαβρόφ αναμένεται, σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, να διερευνήσει τις δυνατότητες ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας Ρωσίας – Ινδίας – Κίνας και της σύμπηξης ενός «μετώπου» απέναντι σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, επιχειρώντας να παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο στις -εδαφικές κυρίως- διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Πεκίνο και Νέο Δελχί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα