ΑΘΗΝΑ
23:50
|
26.09.2024
Τα αυτονόητα μέτρα προστασίας για την αναπαραγωγή θαλάσσιων ειδών στις ελληνικές θάλασσες ζητά το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασία- Αρχιπέλαγος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κώδωνα κινδύνου για την «διαχρονική» επιλογή της πολιτείας να μην εφαρμόσει τα αυτονόητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ζωής στις θάλασσες της χώρας κρούει με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασία- Αρχιπέλαγος. Ζητά έτσι θεσμοθέτηση της εποχικότητας και προστασίας των ειδών που αναπαράγονται αυτή την περίοδο ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σε ανάρτηση του Ινστιτούτου στο Facebook επισημαίνονται τα εξής:

«Η περίοδος αναπαραγωγής έχει ξεκινήσει στις θάλασσες της Μεσογείου και τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε πολλά είδη (ψάρια ή ασπόνδυλα π.χ. καλαμάρια) να μετακινούνται, συχνά σε κοπάδια, στα ρηχότερα και θερμότερα νερά για να γεννήσουν τα αυγά τους. Εφόσον η αναπαραγωγική διαδικασία δε διαταραχθεί, τρισεκατομμύρια γόνοι θα απελευθερωθούν και θα έχουν μία ευκαιρία επιβίωσης στις θάλασσές μας. Όμως, όσο παράλογο και αν ακούγεται, την εποχή της αναπαραγωγής οι μεγάλες συγκεντρώσεις αποτελούν στόχο για την αλιεία.

Η θεσμοθέτηση της εποχικότητας -που θα έπρεπε να είναι δεδομένη για την αποφυγή της κατάρρευσης των ειδών των ιχθυαποθεμάτων- είναι κάτι που η πλειοψηφία των ψαράδων αλλά και των παράκτιων κοινωνιών θα ήθελε να δει να εφαρμόζεται ως αυτονόητο μέτρο. Όμως, για άλλη μία φορά η πολιτεία διαχρονικά αδυνατεί να αντιληφθεί και να εφαρμόσει ακόμα και τα αυτονόητα μέτρα που θα μπορούσαν να διαφυλάξουν τη ζωή στις θάλασσές μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στα Χανιά-Σηκώθηκαν 4 εναέρια μέσα

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις

Φλόριντα: Εκκενώνουν τα παράλια χιλιάδες κάτοικοι λόγω τυφώνα

Υπέρ της μείωσης της προστασίας του λύκου 15 από τις 27 χώρες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα