ΑΘΗΝΑ
17:24
|
17.05.2024
Η ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα αποτελεί το σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τα γεγονότα που ζούμε επαναφέρουν στο προσκήνιο την σημασία μιας πολιτικής ένωσης και η ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα αποτελεί το σημαντικότερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε σήμερα απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι. «Με την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα, θα είμαστε όλοι σύμμαχοι, για πάντα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν νέες συναντήσεις των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απάντησε καταφατικά, τονίζοντας:

«Ναι, επιβεβαιώνω τα όσα σας είπαν οι συνεργάτες μου. Ελπίζω οι συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν, διότι είναι χρήσιμες. Είναι κάτι το οποίο συζητήσαμε και στην συνάντηση που είχα με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και της Ελλάδας -μέσω τηλεδιάσκεψης- πριν μια εβδομάδα, εδώ στην Ρώμη».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στη Ρώμη ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε όλες τις προεκτάσεις του.

Εικόνα

«Στη χθεσινή συνομιλία μου με τον Πούτιν, του είπα ότι θέλω να μιλήσω για ειρήνη και προσέθεσα ότι πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει επιθυμία για ειρήνη» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Οι κυρώσεις αποδίδουν και η ειρήνη επιτυγχάνεται, μόνον αν η Ουκρανία συνεχίσει να τυχαίνει υπεράσπισης. Εξέφρασα τη διάθεση της Ιταλίας να συμβάλει στην όλη ειρηνευτική διαδικασία, η οποία έγινε δεκτή».

Ο Ντράγκι ανέφερε επίσης ότι «τόσο η Ουκρανία, όσο και η Ρωσία, επιθυμούν η Ιταλία να είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της συμφωνίας που ελπίζεται ότι θα επιτευχθεί».

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι «τα υπάρχοντα συμβόλαια που υπεγράφησαν με τη Ρωσία για προμήθεια ενέργειας, θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ και δολάρια» και ότι «όπως κατάλαβα από τα όσα είπε ο Πούτιν, η αλλαγή σε ρούβλια θα είναι μια εσωτερική απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Πούτιν: Η ουκρανική δικαιοσύνη να ελέγξει τη νομιμότητα Ζελένσκι

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα