ΑΘΗΝΑ
20:02
|
25.09.2022
Δεν υπάρχει άρθρο στη Συνθήκη της Λωζάννης που να αναφέρει ότι οι μουφτήδες εκλέγονται υπογραμμίζει η ελληνική πλευρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση αναφορικά με τις τουρκικές αιτιάσεις για τον ορισμό των μουφτήδων στη Θράκη, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται. Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει.»

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε γράψει «Συγχαίρω τον μουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος επανεξελέγη ‘‘Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ‘Τουρκικής’ Μειονότητας ‘Δυτικής’ Θράκης’’, και εύχομαι να συνεχίσει με επιτυχία το έργο του. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι ο σεβασμός στους μουφτήδες που εκλέγονται από την μειονότητα απαιτείται από τη Συνθήκη της Λωζάνης.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Ανοιχτή επιστολή Μαδούρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Το Ιράν διαμαρτύρεται στον πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Συμφωνία Ρωσίας-Σερβίας για «διαβουλεύσεις» εξωτερικής πολιτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα