ΑΘΗΝΑ
03:16
|
19.09.2024
Το σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα τριών παιδιών που δεν είναι εν ζωή, συνελήφθη προ δύο ημερών κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά πολλοί την έχουν ήδη καταδικάσει.

Οι εικόνες έξω από το σπίτι της 33χρονης χαρακτηρίστηκαν «πρωτοφανείς». Είναι;

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει ώστε η προβολή της είδησης να κινηθεί αυστηρά στα πλαίσια της υπάρχουσας δεοντολογίας. «Ας μην κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, ας προφυλάξουμε την κοινωνία από την ακρότητα με την εμπορευματοποίηση του δράματος. Η σκύλευση πάνω στο νεκρό παιδικό σωματάκι για λόγους ακροαματικότητας και μόνο τείνει να αφαιρεί κάθε ίχνος σεβασμού και ανθρωπιάς», ανέφερε η Πρωτοβουλία.

Εδώ και μήνες αυτή η υπόθεση συντηρείται στα ΜΜΕ με ρεπορτάζ, με ψυχολόγους και εν αποστρατεία αστυνομικούς σε πάνελ, με τρισδιάστατες απεικονίσεις και ξαφνικά όλοι μιλούν τώρα για «ανθρωποφαγία και κανιβαλισμό», για εικόνες που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό μιας κοινωνίας του 21ου αιώνα. Το λες και υποκρισία… Αυτό ακριβώς θέλει να θίξει ο Δημήτρης Γεωργοπάλης με το σκίτσο του που δημοσίευσε χθες (31/3) στη σελίδα του στο Instagram. Βρείτε λοιπόν τις διαφορές στα λαϊκά δικαστήρια του Σήμερα και του Μεσαίωνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Γεωργοπάλης (@georgopalis_dimitris)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γκολφ Κλαμπ

Σκίτσα για τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ και την πολιτική βία στις ΗΠΑ.
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 260 οι νεκροί από τον τυφώνα Yagi στην Μιανμάρ

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Επίθεση χάκερς στην πλατφόρμα Χ

Απάτη ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» που διακινούσε φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα