ΑΘΗΝΑ
11:42
|
16.04.2024
Η εξέλιξη συνιστά «σημαντικό και ιστορικό ορόσημο» για τις διμερείς σχέσεις που ομαλοποιήθηκαν πριν μόλις δύο χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, Ισραηλινοί και Εμιρατινοί αξιωματούχοι υπέγραψαν σήμερα συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη συνιστά «σημαντικό και ιστορικό ορόσημο» για τις διμερείς σχέσεις που ομαλοποιήθηκαν πριν μόλις δύο χρόνια με την υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας του Αβραάμ» στον Λευκό Οίκο στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Πριν την υπογραφή της συμφωνίας προηγήθηκε η συνάντηση της Ισραηλινής υπουργού Οικονομίας Όρνα Μπαρμπιβάι με τον Εμιρατινό υπουργό Ξένου Εμπορίου, Θάνι μπιν Άχμεντ αλ Ζεγουντί οι οποίο ολοκλήρωσαν τον τέταρτο και τελευταίο γύρο διαπραγμάτευσης.

Εικόνα

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν τη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου σήμερα στο ξενοδοχείο David Citadel Hotel της Ιερουσαλήμ.

A man waves a giant United Arab Emirates flag outside the Prime Minister's official residence in Jerusalem on August 19, 2020 (credit: YONATAN SINDEL/FLASH 90)

Σε δηλώσεις τους υποστήριξαν πως η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο σε «περισσότερο εμπόριο, περισσότερες θέσεις εργασίας και σε καλά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές». Ανακοίνωσαν επίσης πως το 95% των προϊόντων που παράγονται και από τις δύο χώρες θα καλύπτονται από την συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων διατροφής, γεωργίας, καλλυντικών, ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων.

Επισήμαναν τέλος ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου είναι η πρώτη του είδους που υπογράφεται ανάμεσα στο Ισραήλ και μία αραβική χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα