ΑΘΗΝΑ
17:47
|
02.03.2024
«Ο κ. Μητσοτάκης προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα», ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κ. Μητσοτάκης προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα», ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ 1, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Από το ‘Μητσοτάκης ή χάος’ πέρασε στη ρητορική του ‘δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία’ και ουσιαστικά ομολογεί ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή».

Η κ. Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στην αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση, λέγοντας: «Οι πολίτες βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο την ακρίβεια στην καθημερινότητά τους. Από τα μέσα του μήνα τελειώνει το εισόδημά τους, ενώ οι ακραίες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο υπάρχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Κανείς δεν προστατεύεται με 13 ευρώ κουπόνι για βενζίνη, ούτε ο πιο ευάλωτος. Αν η κυβέρνηση εφάρμοζε τα μέτρα που ζητάμε εδώ και καιρό, όπως η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τότε θα προστατεύονταν πρωτίστως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα».

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «εγκληματικά σφάλματα» στην ενεργειακή πολιτική, καθώς «ο κ. Μητσοτάκης πρόσδεσε το ενεργειακό μείγμα της χώρας στο ρωσικό φυσικό αέριο, προχώρησε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς εθνικό σχεδιασμό και εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ. Δεν έβαλε κανένα πλαφόν, δεν άσκησε κανέναν έλεγχο, ούτε στην αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, ούτε στις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αντιθέτως από τον Σεπτέμβριο, επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια».

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι «το βλέμμα όλων μας πρέπει να είναι στραμμένο στην κατάπαυση πυρός, στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης και στον τερματισμό της ρωσικής εισβολής που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Οι οικονομικές κυρώσεις είναι η βασική επιλογή στην οποία πρέπει να επιμείνει η ΕΕ». Σημείωσε ότι «είναι μεγάλη παραδοξότητα, η Τουρκία της κατεχόμενης Κύπρου να εμφανίζεται ως ειρηνευτική δύναμη και ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής» και πρόσθεσε πως «καταρρέει η αφήγηση της κυβέρνησης περί απομονωμένης Τουρκίας».

Υποστήριξε ακόμη, ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο, με την αποστολή πολεμικού υλικού, άλλαξε το δόγμα εξωτερικής πολιτικής που παγίως ακολουθούσαμε – μίας δύναμης ασφάλειας, σταθερότητας και ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή – και μας ενέπλεξε στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης Ρωσίας-ΗΠΑ».

Ηλιόπουλος: Όταν δεν έχει προοπτική η νεολαία, δεν έχει προοπτική η χώρα

Σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ηρακλείου, παραβρέθηκαν απόψε Σάββατο ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος και ο γραμματέας της νεολαίας Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Στην εκδήλωση, το επίκεντρο τέθηκε στη νεολαία που σε συνθήκες ανασφάλειας, όπως είπαν, αναζητά το όραμα ανατροπής, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π/Σ να αναφέρει ότι «όταν δεν έχει προοπτική η νεολαία δεν έχει προοπτική η χώρα και δυστυχώς τώρα το ζήτημα δεν είναι εάν τα πράγματα θα πάνε λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα, αλλά είναι πιο ριζικό το πρόβλημα. Είναι πλέον αν αυτός ο τόπος θα έχει προοπτική».

Ο κ. Ηλιόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι αν και πολλές φορές ακούμε τη φράση για «χαμένη γενιά» ο ίδιος επιλέγει να σταθεί στη φράση «η πιο μορφωμένη γενιά» που έχει γνωρίσει η Ελλάδα συμπληρώνοντας ότι «οι νέοι άνθρωποι σήμερα έχουν τις δυνατότητες αλλά για αυτές τις δυνατότητες πρέπει να γκρεμίσουν σήμερα μια σειρά από εμπόδια που υπάρχουν και εμπόδια που μπαίνουν κεντρικά, από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εμείς επιμένουμε πάρα πολύ ότι για να πάνε διαφορετικά τα πράγματα και για τους νέους ανθρώπους, πρέπει να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή η οποία θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στην εργασία, θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στην μόρφωση, θα φέρει στο επίκεντρο το δικαίωμα στη δημοκρατία. Όλα αυτά πλήττονται σήμερα από την πολιτική Μητσοτάκη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια λέγοντας ότι πλήττει πάρα πολύ τους νέους ανθρώπους, γιατί κατά κανόνα είναι οι άνθρωποι που παίρνουν τον βασικό μισθό ή είναι στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια. «Δυστυχώς ακόμη και στο κομμάτι της κρίσης το μεγάλο αποτέλεσμα της Ουκρανίας δεν το έχουμε ζήσει ακόμη. Αυτά τα οποία ζούμε τώρα έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, άρα θα χειροτερέψει η κατάσταση και έχουμε μια κυβέρνηση η οποία και στο θέμα της εργασίας και στο θέμα της ακρίβειας επιλέγει να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και όχι την κοινωνική πλειοψηφία. Γι΄ αυτό λέμε ότι μια πολιτική η οποία θα βάλει στο επίκεντρο της ανάγκης των νέων ανθρώπων πρέπει να είναι μια πολιτική η οποία θα υλοποιηθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει» πρόσθεσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κωνσταντίνος Βλαχάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα.

«Στο δρόμο προς το συνέδριο προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών τομών και αλλαγών που να μπορεί να περιγράψει και να σκιαγραφήσει ένα διαφορετικό μέλλον για έναν νέο, που θα ξεκινάει από το σχολείο, το πανεπιστήμιο, την εργασία, μέχρι την καθημερινότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, όλες τις πτυχές της καθημερινότητας, ένα ολιστικό σχέδιο». Ο κ.Βλαχάκης ανέφερε ότι στον πυρήνα του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι οι νέοι άνθρωποι, καλώντας τους να εμπλακούν στην πολιτική και τη συλλογική δράση.

«Νομίζω ότι εκεί είναι το στοίχημα, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε και ένα μέτωπο που θα στοχεύει στην πολιτική αλλαγή που έχουμε ανάγκη σήμερα» πρόσθεσε ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία νέων και μελών του κόμματος, ενώ τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να διαπραγματευτώ την έξοδο από το ευρώ

Ο Μιλέι κλείνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα