ΑΘΗΝΑ
01:17
|
23.09.2024
Ο Χουλουσί Ακάρ ζητά κατάπαυση του πυρός για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών, να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία μπορεί να διαθέσει υποστήριξη πλοίων για την απομάκρυνση αμάχων και τραυματιών από τη Μαριούπολη, δήλωσε, σήμερα Σάββατο, ο υπουργός Άμυνας της χώρα Χουλουσί Ακάρ.

«Ο συντονισμός με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους σε αυτό το θέμα συνεχίζεται», ανέφερε σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, και ενημέρωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σημειώνοντας ότι μίλησε με τους Ρώσους και Ουκρανούς ομολόγους του πολλές φορές στο τηλέφωνο και ότι συναντήθηκε επίσης με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Αλεξέι Ρεζικοφ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ακάρ υπογράμμισε τη σημασία της επίτευξης κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και εξασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα.

«Ως Τουρκία, συνεχίζουμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας. Η Τουρκία δίνει επίσης την υποστήριξή της σχετικά με τις εκκενώσεις. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον ουκρανικό λαό», ανέφερε ο Τουρκος υπουργός.

Τσαβούσογλου: Δεν τίθεται θέμα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η Ρωσία θα είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ουκρανίας, ενώ ανέφερε και ότι δεν τίθεται θέμα ανάπτυξης τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Διαβάζουμε σχόλια για την Τουρκία: η Τουρκία θα μπει στον πόλεμο, θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις, θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία… Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Ο λόγος που πρότειναν στην Τουρκία εξαρχής να είναι εγγυήτρια και η Ρωσική Ομοσπονδία είπε ναι, είναι ότι και οι δύο χώρες εμπιστεύονται την Τουρκία και την βλέπουν ως μια αντικειμενική, ισορροπημένη, εποικοδομητική και ειρηνική χώρα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς το «συμφέρον» του Ισραήλ

Η Κένυα θα στείλει 600 ακόμη αστυνομικούς στην Αϊτή

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα