ΑΘΗΝΑ
00:36
|
27.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου απέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Οδησσό αφίχθη το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας. Σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για να την παραδώσει στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε το ελληνικό γενικό προξενείο της Οδησσού, το μοναδικό σε λειτουργία προξενείο κράτους-μέλους της Ε.Ε., όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων. Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας στην ελληνική ομογένεια και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπου απέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών. Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Δένδιας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Δένδιας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα