ΑΘΗΝΑ
12:27
|
24.05.2024
«Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας ντυμένος στα χακί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε σε κάποιο Κοινοβούλιο αλλά στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, ζητώντας από όσους την παρακολουθούσαν να στηρίξουν τη χώρα του με όποιον τρόπο μπορούν.

«Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών», δήλωσε ο Ζελένσκι ο οποίος εμφανίστηκε με το γνωστό χακί μπλουζάκι. «Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, πρώην ηθοποιός.  «Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου», πρόσθεσε.

«Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας», τόνισε ο Ζελένσκι. «Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη», κατέληξε.

Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Τζον Λέτζεντ, ο οποίος τραγούδησε μαζί με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέατρο Βράχων: Με τον Μίλτο Πασχαλίδη ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Επίσημη επίσκεψη Πούτιν στη Λευκορωσία

ΟΗΕ: Πέρασε το ψήφισμα για τη Σρεμπρένιτσα, οργή από τους Σέρβους

Η διαφθορά έκρινε τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα