ΑΘΗΝΑ
04:18
|
21.05.2024
H κυβέρνηση Τζόνσον θα επιχειρήσει να το έχει πουλήσει πριν τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο τον Μάιο του 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε απόψε πως θα προωθήσει περαιτέρω τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του καναλιού Channel 4 προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διοίκησης του ΜΜΕ και των εργαζομένων του που χρηματοδοτείται κυρίως με πόρους από τη διαφήμιση ενώ ανήκει στο βρετανικό δημόσιο.

Εκπρόσωπος του Channel 4 εξέφρασε «απογοήτευση» για την απόφαση της κυβέρνησης δηλώνοντας παρόλα αυτά πως θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της επικείμενης διαδικασίας ιδιωτικοποίηση ώστε να διασφαλιστεί «ότι το κανάλι θα συνεχίσει να παίζει τον μοναδικό του ρόλο στο δημιουργικό οικοσύστημα των ΜΜΕ στη Βρετανία και στην ζωή της χώρας».

Σημείωσε πως η διοίκηση του καναλιού είχε πρόσφατα υποβάλλει εναλλακτικό σχέδιο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης μέσω της ανάπτυξης πόρων ψηφιοποίησης υπηρεσιών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τέλεγκραφ η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θα επιχειρήσει να έχει πουλήσει το κανάλι πριν τις γενικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο ως τον Μάιο του 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα