ΑΘΗΝΑ
07:40
|
25.04.2024
Ο Ρώσος πρεσβευτής απελαύνεται «σε ένδειξη πλήρους αλληλεγγύης με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Ρώσο πρεσβευτή απελαύνει η Λιθουανία μετά τις κατηγορίες Ουκρανών αξιωματούχων έναντι της Μόσχας για τις φερόμενες δολοφονίες αμάχων στην πόλη Μπούτσα από το ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λιθουανία «θα πρέπει να φύγει από τη χώρα σε ένδειξη πλήρους αλληλεγγύης με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που είναι θύματα της χωρίς προηγούμενο επιθετικότητας της Ρωσίας».

Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις στη δήλωσή του αναφέρει:

Τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία δεν θα ξεχαστούν. Η Λιθουανία θα κλείσει το προξενείο της Ρωσίας στην πόλη λιμάνι Κλαϊπέντα.

Το ίδιο διάστημα η γειτονική Λετονία δήλωσε ότι θα κάνει βήματα σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία, η Λετονία θα σκληρύνει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρ Ρινκέβικς, προσθέτοντας: «Ειδικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες».

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι βρήκαν τα πτώματα 421 αμάχων κοντά στο Κίεβο μέχρι την Κυριακή και ότι ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, χαρακτηρισμό τον οποίο χρησιμοποίησαν επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και, αναφερόμενη ευρύτερα στην επίθεση της Ρωσίας, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα