ΑΘΗΝΑ
06:35
|
17.05.2024
Μολονότι αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος να καούν σπίτια του χωριού, η δασική πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό Σορωνή της Ρόδου προκαλώντας την εκκένωση του οικισμού παρά τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της εν μέσω ισχυρών ανέμων. Μολονότι αποφεύχθηκε ο άμεσος κίνδυνος να καούν σπίτια του χωριού, η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Η Ροδιακή, η τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ απαίτησε να διατεθούν «εδώ και τώρα» όλα τα απαραίτητα μέσα, επίγεια και εναέρια για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σορωνή ώστε να μην υποστεί περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση η περιοχή. Ζητά επίσης να εξασφαλιστεί άμεσα η μόνιμη στάθμευση εναέριων μέσων στο νησί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό πολιτικής προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη ζητώντας να διατεθούν άμεσα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σορωνή της Ρόδου.

Είναι η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που σημειώνεται στο νησί της Ρόδου το 2022. Η εξέλιξη αποδεικνύει μεταξύ άλλων την ανεπαρκή προετοιμασία των αρμόδιων αρχών που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως με την κλιματική αλλαγή η επαγρύπνιση και η λήψη αντιπυρικών μέτρων θα πρέπει να είναι διαρκής και όχι εποχιακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα