ΑΘΗΝΑ
04:25
|
29.09.2024
Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα επιδεινώνεται λόγω χονδροειδών μέτρων που δεν συνδέονται με την αγορά τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε η χτεσινή απόφαση της κυβέρνησης του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς να προχωρήσει στην εθνικοποίηση της θυγατρικής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, της Gazprom Germania, που είναι επιχείρηση εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε σήμερα ότι η πιθανή εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες του εξωτερικού είναι «δίκοπο μαχαίρι», υπανισσόμενος ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιβάλει αντίστοιχα αντίμετρα.

Ο Πούτιν κατήγγειλε τις «πιέσεις» που δέχεται η Gazprom στην Ευρώπη, τονίζοντας:

«Η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα επιδεινώνεται λόγω χονδροειδών μέτρων που δεν συνδέονται με την αγορά, ιδίως με τις διοικητικές πιέσεις στην εταιρεία Gazprom σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η χώρα του πρέπει να παρακολουθεί στενά τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων σε «εχθρικές χώρες», εν μέσω των κυρώσεων που πλήττουν τον ρωσικό αγροτικό τομέα, αναφέροντας:

«Φέτος, με φόντο την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις τροφίμων στο εξωτερικό και να παρακολουθούμε ιδίως τις προϋποθέσεις εξαγωγής προς τις χώρες που ακολουθούν εχθρική πολιτική απέναντί μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα