ΑΘΗΝΑ
07:09
|
25.04.2024
Σε βίντεο προσομοίωσης του νέου πυραύλου Τσακίρ μπαίνει στο στόχαστρο η Χίος, που απέχει περίπου 4,1 μίλια από τις ακτές του Τσεσμέ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σημερινή παρουσίαση του νέου πυραύλου  «Τσακίρ» τύπου Κρουζ της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας Roketsan δεν άφησε καμία σκιά για τις προθέσεις της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα. Τα στελέχη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας επέλεξαν να συνοδεύσουν την παρουσίαση του νέου πυραύλου με βίντεο προσομοίωσης που στοχεύει τη Χίο, η οποία απέχει περίπου 4,1 μίλια από τις ακτές του Τσεσμέ.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές που μελέτησαν το βίντεο του «Τσακίρ» με βεληνεκές 150 χλμ η τοποθεσία που καταγράφεται στον δορυφορικό χάρτη που συνοδεύει το βίντεο προσομοίωσης είναι πραγματικές νησίδες και εικόνες από βραχώδεις ακτές της Χίου.

Οι ίδιοι αναλυτές μιλώντας στην ιστοσελίδα Νόρντικ Μόνιτορ επισήμαναν πως και άλλες τουρκικές πολεμικές βιομηχανίες όπως η Roketsan  τα τελευταία χρόνια κάνουν προσομοιώσεις όχι μόνον σε βάρος της Ελλάδας αλλά και άλλων γειτονικών χωρών με σαφείς διαθέσεις…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα