ΑΘΗΝΑ
10:48
|
07.07.2024
Η δεύτερη αναμνηστική δόση συστήνεται σε άτομα άνω των 60 ετών αλλά όχι σε αυτούς που νόσησαν μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε ότι η πρώτη αναμνηστική δόση εμβολιασμού ήταν αποτελεσματική, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με ανοσοκαταστολή. Η πρόεδρος της ΕΘνικής Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα τη σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη κατά σειρά) σε άτομα άνω των 60 ετών και σε άτομα που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας. Όπως τόνισε, η δεύτερη αναμνηστική δόση αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα νοσηλείας τους και για αυτό προτείνει τη χορήγησή της με mRNA εμβόλιο σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Πρόσθεσε επίσης ότι σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται δεύτερη αναμνηστική δόση.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι η προστασία έναντι σοβαρής νόσησης προτείνοντας έτσι πρώτη αναμνηστική δόση σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας άνω των πέντε ετών.

Σταδιακό το άνοιγμα της πλατφόρμας δεύτερης αναμνηστικής δόσης

Παίρνοντας το λόγο ο ΓΓ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα εμβολιασμών της δεύτερης αναμνηστικής δόσης θα γίνει σταδιακά ανά ηλικιακές κατηγορίες και θα ανοίξει πρώτα στις 7 Απριλίου για τα άτομα άνω των 80 ετών. Την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για δεύτερη αναμνηστική δόση για άτομα ηλικίας μεταξύ 70 και 79 ετών και μία βδομάδα μετά θα ανοίξει για τα άτομα ηλικίας 60 έως 69 ετών.

Ο Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμών έχουν ισχύ εννιά μηνών τονίζοντας ωστόσο πως δεν έχουν σχέση με την τέταρτη δόση (δεύτερη αναμνηστική).

Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί τα νέα στοιχεία για κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους από τον ΕΟΔΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης»

Ο Λούλα φοβάται… μη γίνει Μπάιντεν

Μελέτη: Καφεΐνη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ;

Ινδία: Η ατμοσφαιρική ρύπανση αιτία για το 7% των θανάτων στις μεγάλες πόλεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα