ΑΘΗΝΑ
20:22
|
05.05.2024
Μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι η ανθρωπότητα βιώνει ξανά τη βαρβαρότητα ενός πολέμου, που δεν είναι χειρουργικός ή αναίμακτος. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σε μια γειτονιά ταραγμένη και απρόβλεπτη, η Ελλάδα παραμένει άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας, παράγοντας ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινιάζοντας τις εργασίες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στην πορεία της Ελλάδας, υποστήριξε ότι πέρασε πολλά στους δύο αιώνες του ανεξάρτητου βίου της προσθέτοντας: «Βίωσε δεινές κρίσεις αλλά βγήκε δυνατότερη μέσα από αυτές. Προσηλώθηκε στη διεθνή νομιμότητα και στα έργα της ειρήνης, διέπραξε και λάθη και πλήρωσε τις συνέπειές τους».

Ακολουθώς εκτίμησε ότι είναι δύσκολη η συγκυρία  που ζει ο κόσμος μας μετά από την 24 Φεβρουαρίου υποστηρίζοντας ότι η απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ένωσε την Ευρώπη και τους συμμάχους της σε μια έμπρακτη και απερίφραστη καταδίκη της εισβολής και στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και του διεθνούς δικαίου.  

Σακελλαροπούλου στο Φόρουμ Δελφων: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία πάγωσε τον  ιστορικό χρόνο και χώρο» Ειδησεις

Ανέφερε επίσης ότι «η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας. Η Ελλάδα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, ζητώντας να τερματιστούν οι εχθροπραξίες. Η χώρα μας τάσσεται για μια ακόμη φορά με τη σωστή πλευρά του δικαίου και της ειρήνης».

Διαπίστωσε στη συνέχεια ότι η ανθρωπότητα βιώνει ξανά τη βαρβαρότητα ενός πολέμου, που δεν είναι χειρουργικός ή αναίμακτος, αλλά συνεπάγεται πόνο, αίμα, δάκρυα, ξεριζωμό. 

Για το θέμα των προσφύγων ανέφερε ότι «η Ελλάδα, όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανοίγει και αυτή την αγκαλιά της στους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Οι κοινές δοκιμασίες και η θέα της οδύνης ενώνουν τους λαούς με ένα λεπτό νήμα αλληλεγγύης. Οι μεγάλες κρίσεις κινητοποιούν τα κράτη και τις ηγεσίες, επιταχύνοντας τις εξελίξεις. Τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία πύκνωσε ο ιστορικός και πολιτικός χρόνος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα