ΑΘΗΝΑ
20:36
|
26.04.2024
Σε ναυάγιο, προσωρινά, καταλήγει η συζήτηση για κυρώσεις στο ρωσικό άνθρακα με θιγόμενες χώρες να επικαλούνται "τεχνικά ζητήματα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σήμερα στο νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας που εισηγήθηκε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφεραν πως ορισμένοι από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών μελών επικαλέστηκαν ως απαραίτητη την αντιμετώπιση ορισμένων κρίσιμων “τεχνικών ζητημάτων”, όπως, αν η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού άνθρακα θα ισχύσει και για τα τρέχοντα συμβόλαια.

Την Τρίτη, η Επιτροπή πρότεινε να απαγορευτεί η εισαγωγή άνθρακα, όλων των ειδών, από τη Ρωσία, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό των εμπορικών σχέσεων της ΕΕ με τη Μόσχα.

Στη σημερινή συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων ωστόσο, ορισμένοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, όπως είπαν τρεις πηγές στο πρακτορείο Reuters. Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα, όμως διπλωμάτες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στην επόμενη συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων, την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα