ΑΘΗΝΑ
01:16
|
28.09.2024
Ένας νεκρός και δύο τραυματίες στην κλινική Covid. Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη οι Πλεύρης-Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σορό ενός ατόμου εντόπισαν πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στην κλινική Covid στον δεύτερο όροφο του πέτρινου κτιρίου του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, δύο ασθενείς με Covid τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί.

Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, που επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς και την εκκένωση των εγκλωβισμένων.

«Ξέσπασε φωτιά με πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσα να βγω από το γραφείο μου. Ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική και έχει μπει στην κλινική» δήλωσε ο συντονιστής Διευθυντής του Πνευμολογικού Τμήματος Διαμαντής Χλωρός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πάντως πηγές της πυροσβεστικής διαβεβαιώνουν στον ιστότοπο GRTIMES, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανέφερε ότι υπεύθυνος για τη φωτιά ήταν ένας νοσηλευόμενος στη συγκεκριμένη κλινική, στην οποία, αυτήν την στιγμή, βρίσκονται 20 ασθενείς, οι περισσότεροι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση. Ο ασθενής φέρεται να ανάψε τσιγάρο εντός της πτέρυγας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα