ΑΘΗΝΑ
07:00
|
08.05.2024
Πεκίνο: Οι ΗΠΑ επωφελούνται από το χάος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουάσινγκτον, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας νέα μέτρα σε βάρος της Μόσχας σε αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία σε συντονισμό με την ΕΕ και την G7.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να απαγορεύσει «όλες τις νέες επενδύσεις» στη Ρωσία. «Τα μέτρα αυτά θα φθείρουν εργαλεία κλειδιά της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας, θα καταφέρουν οξύ και άμεσο οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπεύθυνα τα μέλη της ρωσικής κλεπτοκρατίας η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, οι προϋπάρχουσες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών και κρατικών επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερες, ενώ περισσότεροι ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους θα υποστούν τιμωρητικά μέτρα, διευκρίνισε η Τζεν Ψάκι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μεταξύ άλλων οι νέες κυρώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την Alfa Bank, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας, τη Sberbank, αλλά και τις και τις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πεκίνο: Οι ΗΠΑ επωφελούνται από το χάος

Οι αμερικανικές αρχές πρέπει να επιδείξουν τη δέσμευσή τους για επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία με την άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.

«Εάν οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πραγματικά για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, θα πρέπει να σταματήσουν να κουνούν τη σκυτάλη των κυρώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου θα πρέπει να σταματήσουν να απειλούν τη Μόσχα και να προωθήσουν τις ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες. «Οι ΗΠΑ επωφελούνται από το χάος», πρόσθεσε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, και υπογράμμισε ότι «οι κυρώσεις δεν θα επαναφέρουν την ειρήνη και την ασφάλεια».

Η Intel διακόπτει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία

Αναστέλλει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία με άμεση ισχύ, η αμερικανική κατασκευάστρια επεξεργαστών υπολογιστών, η Intel Corp, τονίζοντας πως έχει λάβει μέτρα για να μην επηρεαστεί η λειτουργία της στον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Intel «συνεχίζει να ενώνει τη φωνή της με τη διεθνή κοινότητα, να καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και να καλεί να αποκατασταθεί άμεσα η ειρήνη».

Η ολλανδική κυβέρνηση κρατεί 14 γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους ιδιοκτήτες

Η ολλανδική κυβέρνηση κρατεί 14 γιοτ απαγορεύοντας την έξοδό τους από τα ολλανδικά λιμάνια κατ΄εφαρμογήν των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται υπό κατασκευήν πλεούμενα που ανήκουν σε ρώσους ιδιοκτήτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την κράτηση των γιοτ με επιστολή προς το κοινοβούλιο, ενημερώνοντας τους ολλανδούς βουλευτές για την πορεία εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Δεδομένων των ισχυόντων σήμερα μέτρων, τα πλοία αυτά προς το παρόν δεν μπορούν να παραδοθούν, μεταφερθούν ή εξαχθούν», δηλώνει στην επιστολή προς το κοινοβούλιο ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούκστρα.

Η ναυπήγηση θαλαμηγών αποτελεί σημαντικό τομέα της ολλανδικής οικονομίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα