ΑΘΗΝΑ
06:27
|
19.04.2024
Ζαχάροβα: Πολιτική «επίθεση» της Δύσης οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών. Τις λένε αλληλεγγύη, αλλά δεν έχει καμία σχέση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae)», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα σχετικά με την απόφαση αυτή.

Ζαχάροβα: «Επίθεση» της Δύσης οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Sputnik». «Τις τελευταίες δεκαετίες συλλογικά η Δύση έχει αρχίσει να κηρύσσει ως ‘πρόσωπα μη αρεστά’ (personae non gratae) Ρώσους διπλωμάτες. Επί της ουσίας επιβάλλει εναντίον τους κυρώσεις, τους απομονώνει και τους αφαιρεί τη δυνατότητα να εργαστούν. Οι απελάσεις χρησιμοποιούνται όχι ως ένα εργαλείο κατά των διπλωματικών καθηκόντων, αλλά ως ένα εργαλείο κατά της ενημέρωσης, της πληροφόρησης, ως μια πολιτική επίθεση», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ. Σύμφωνα μάλιστα με τη Μαρία Ζαχάροβα η Δύση «χρειάζεται να δείξει ένας είδος ενωμένου μετώπου για τις ενέργειές της. Αυτό το αποκαλεί αλληλεγγύη αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό».

Η Ρωσίδα αξιωματούχος σχολίασε ότι οι απελάσεις των Ρώσων διπλωμάτων, καθόλου τυχαία, γίνονται πάντοτε δημοσίως και με θόρυβο. Υποστήριξε ότι οι χώρες της Δύσης έφτασαν στο σημείο να δημοσιοποιούν τα ονόματα και προσωπικά στοιχεία των απελαθέντων Ρώσων διπλωματών.  «Όλα αυτά γίνονται εσκεμμένα για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ενοχής στη ρωσική πλευρά για κάτι που κανείς δεν έχει κάνει, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι αιτιάσεις με τις οποίες εκδιώχθηκαν οι Ρώσοι διπλωμάτες. Δεν υπήρχε τίποτα όσον αφορά τα πραγματικά επιχειρήματα, ήταν μια ξεκάθαρη λεκτική επίθεση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα