ΑΘΗΝΑ
15:47
|
23.04.2024
Διεκδικούν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποιητική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της LIDL HELLAS διεκδικώντας επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους, μετά την άρνηση της εταιρείας να δεχτεί το αίτημά τους για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Στο πλευρό των απεργών τάσσεται και η ΓΣΕΕ που ενημερώνει πως το ποσοστό συμμετοχής στην χθεσινή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, ξεπέρασε το 90% σε βασικές αποθήκες της πολυεθνικής LIDL « στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον βραβευμένο ως “κορυφαίο εργοδότη”» για τις αγωνιστικές διαθέσεις στην απεργία του Σωματείου Εργαζομένων LIDL ΕΛΛΑΣ Περιφερειών Σίνδου – Τρικάλων και Λοιπής Ελλάδας».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Για πάνω από μια δεκαετία η πολυεθνική LIDL κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε υπερκέρδη, πουλώντας πολλές φορές τα προϊόντα της  με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, κατά παράβαση του νόμου, όπως άλλωστε έγινε γνωστό τοις πάσι με αφορμή έλεγχο που διενήργησαν οι ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες με αιχμή του δόρατος διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων γυναικών, κάθε άλλο παρά την εικόνα του ‘’κορυφαίου εργοδότη’’ της χώρας συνθέτουν».

Καλούμε τη Διοίκηση της LIDL HELLAS να σεβαστεί στο σύνολό τους τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, να αναγνωρίσει την προσφορά των χιλιάδων εργαζομένων της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα της αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των παροχών μέσω της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας»

Από την πλευρά του το Δίκτυο Εργαζομένων στο Εμπόριο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Οι πωλήσεις στον κλάδο των σούπερ μάρκετ τα τελευταία χρόνια  παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση. Η ανάπτυξη του κλάδου την πρώτη χρονιά της πανδημίας αποτελεί την υψηλότερη ετήσια μεταβολή της τελευταίας 15ετίας! Ειδικά η εταιρεία Lidl έχει  καταγράψει ρεκόρ κερδών, σε σημείο μάλιστα που της επιβλήθηκε πρόστιμο 650.000 ευρώ για αισχροκέρδεια!

Και όμως αρνείται να δώσει αύξηση 2% που ζητούν  οι εργαζόμενοι, αυτοί  που έβαλαν πλάτη για την εξυπηρέτηση των πελατών και εργάστηκαν ριψοκινδυνεύοντας την ζωή και την υγεία τους εν μέσω πανδημίας.

Με τον πληθωρισμό να τρέχει στο 7%, τα ίδια τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του lidl να έχουν ακριβύνει, η εταιρεία δεν διακινδυνεύει τα υπερκέρδη της για χάρη των εργαζομένων. Η Lidl βραβεύεται ως  «κορυφαίος εργοδότης» σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αρνείται να εξασφαλίσει για τους εργαζόμενους του ένα ανεκτό επίπεδο μισθών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εμφύλιος στο Σουδάν: Για μία σύνοδο που ούτε μπορούσε, ούτε ήθελε να καταφέρει και πολλά

Αναβλήθηκε η δίκη του πρόσφυγα Χομαγιούν Σαμπετάρα

Πάμπλο, δικτατορία και Αλέκος Παναγούλης

Σε τι διαφέρει η Ξηροκρήνη από τη Νέα Υόρκη;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα