ΑΘΗΝΑ
05:02
|
14.11.2024
Κατέληξε 52χρονος τραυματίας - Ελλείψεις στην πυροπροστασία καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέληξε τα ξημερώματα ασθενής που νοσηλεύονταν τραυματισμένος μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην πτέρυγα Covid, στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για 52χρονο ασθενή, ο οποίος νοσηλευόταν στο τρίκλινο δωμάτιο 206 στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, υπέστη εγκαύματα και διασωληνώθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σταύρος Τρύφων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ< και πρόσθεσε ότι ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.

Ο τρίτος ασθενής του ίδιου θαλάμου, ένας 72χρονος, που είχε επίσης τραυματιστεί, νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες εκτός κινδύνου.

Χθες σκοτώθηκε ο 79χρονος, τον οποίο ανέσυραν νεκρό πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης. Όλα ξεκίνησαν όταν ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο στο θάλαμο, όπου υπήρχαν φιάλες οξυγόνου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ισχυρή έκρηξη.

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής διεξάγουν έρευνές για τα αίτια της πυρκαγιάς, που έχει εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς εκτός από την εκδοχή του κινητού τηλεφώνου παραμένει και η πιθανότητα όλα να ξεκίνησαν όταν κάποιος ασθενής άναψε τσιγάρο.

Υπήρχε σύστημα πυρανίχνευσης;

Ερωτήματα υπάρχουν επίσης για το κατά πόσο υπάρχει σύγχρονη πυρασφάλεια στην πτέρυγα και αν λειτούργησαν τα συστήματα πυρόσβεσης ή αν απλώς οι τεχνικοί του νοσοκομείου απέτρεψαν τα χειρότερα κόβοντας πολύ γρήγορα τις παροχές οξυγόνου και ρεύματος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο grtimes, στο νοσοκομείο «δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης, το οποίο μόλις εντοπίσει τον καπνό, αρχίζει και ρίχνει νερό προκειμένου να μην πάρει διαστάσεις η φωτιά. Αυτό το σύστημα που διαθέτει το Παπαγεωργίου που είναι σαφώς πιο σύγχρονο, αλλά όχι και το Παπανικολάου, διότι δεν διατέθηκαν αρκετά κονδύλια για να υπάρχει. Μιλάμε όμως για ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, πλήρως λειτουργικό» ανέφερε.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε επίσης ότι είναι αρκετά τα νοσοκομεία εκείνα της Θεσσαλονίκης, που σε πολλούς χώρους δεν διαθέτουν ακόμη σύστημα πυρανίχνευσης. «Το Γεννηματάς τοποθέτησε σχετικά πρόσφατα, αλλά υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία σήμερα που σε κάποιους από τους χώρους τους δε διαθέτουν συστήματα πυρασφάλειας και πυρανίχνευσης, όπως το Παπανικολάου. Να μας πουν λοιπόν, ποιο ήταν το σχέδιο εκείνο που θα έπρεπε να υπάρχει για να προλάβουν έγκαιρα οι ασθενείς και να απεγκλωβιστούν;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιμέτωπη με πιθανή, νέα στέρηση του δικαιώματος εκλέγεσθαι η Λεπέν

Σε επιφυλακή για νέα θεομηνία στην Ισπανία

Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο της Givaudan στο Κεντάκι των ΗΠΑ

Σκοτώθηκαν άλλοι έξι Ισραηλινοί στρατιώτες στον νότιο Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα