ΑΘΗΝΑ
21:54
|
26.04.2024
«Η Ελλάδα, με τις υπάρχουσες και τις προγραμματισμένες υποδομές παίζει καίριο ρόλο στην ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο» είπε η Κάντρι Σίμσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ελλάδα, με τις υπάρχουσες και τις προγραμματισμένες υποδομές της, παίζει καίριο ρόλο στην ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ με φυσικό αέριο» δήλωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα η Ευρωενωσιακή Επίτροπος για την Ενέργεια, Κάντρι Σίμσον.

Η Σίμσον εξήγησε ότι πλέον η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ είναι αντιμέτωπη με την ακόλουθη πρόκληση: να εξασφαλίσει ασφαλή, βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ενέργεια εν μέσω της ολοένα και πιο δύσκολης κατάστασης της αγοράς.

Διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή της ΕΕ συνεργάζεται στενά με τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων λέγοντας πως επισκέφθηκε την Ελλάδα για να συζητήσει «τον καλύτερο δρόμο για το μέλλον». Ανέφερε δε πως «αξίζει να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της Ελλάδας να εξασφαλίσει μια δίκαιη μετάβαση, πραγματοποιώντας παράλληλα σημαντικές μεταρρυθμίσεις της αγοράς και επιταχύνοντας τις αναγκαίες επενδύσεις».

Η Σίμσον βρέθηκε στην Ελλάδα και δη στο σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Mαρία-Ρίτα Γκάλι στο φόντο των διεργασιών και των ενεργειακών ανακατατάξεων στην ΕΕ με στόχο την μείωση της εξάρτησης από την εισαγωγή ρωσικών υδρογονανθράκων.

Ο Σκρέκας παρουσίασε τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για τον εφοδιασμό της χώρας μας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας με την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής στις τρεις υπάρχουσες στο νησί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα