ΑΘΗΝΑ
04:59
|
20.09.2024
Παρόλα αυτά, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα συνεχιστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο Ζελένσκι πιέζεται από την Ουάσινγκτον να συνεχίσει τον πόλεμο» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθαρίζοντας πως η ρωσική πλευρά απορρίπτει το προσχέδιο συμφωνίας που κατέθεσε η ουκρανική αντιπροσωπεία διαπραγματευτών επισημαίνοντας πως αποκλίνει σημαντικά από το αρχικό που είχαν καθορίσει οι διμερείς διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου.

Ανέφερε έτσι ότι η Ουκρανία άλλαξε τον όρο για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων, χωρίς να αναφέρει την ανάγκη να λάβει τη συγκατάθεση των ρωσικών αρχών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, το έγγραφο της Κωνσταντινούπολης αναφέρει ρητά ότι «στο πλαίσιο ενός ουδέτερου, μη πυρηνικού καθεστώτος, οποιεσδήποτε στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή ξένων δυνάμεων πραγματοποιούνται μόνο με τη συγκατάθεση όλων των εγγυητών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».



Επιπλέον, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ουκρανία δεσμεύτηκε προηγουμένως ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας δεν θα ισχύουν για την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, ενώ η νέα έκδοση του εγγράφου προσφέρει «ασαφή γλώσσα σχετικά με κάποιον αποτελεσματικό έλεγχο».

Παρόλα αυτά επιβεβαίωσε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα συνεχιστεί, αν και προέβλεψε ότι η επόμενη κίνηση της ουκρανικής πλευράς θα είναι να ζητήσει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και αύξηση διαφόρων «προϋποθέσεων» για εκεχειρία χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σχέδιο «κατανοητό μεν αλλά  απαράδεκτο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα