ΑΘΗΝΑ
17:46
|
24.04.2024
Χαρακτήρισε «τραγωδία» τις απώλειες αμάχων στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα πως οι ρωσικοί στόχοι θα επιτευχθούν και θα γίνει διαπραγμάτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λύπη για την αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από την Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδέχοντας ανοικτά για πρώτη φορά πως τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ προειδοποίησε πάντως ότι η Μόσχα σκοπεύει «να συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντά της με όλα τα νόμιμα μέσα».

Στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News ανέφερε επί λέξει: «Λυπούμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας με όλα τα νόμιμα μέσα και να τα αιτιολογούμε».

Σε επόμενο σημείο παραδέχθηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία αποφεύγοντας να τις εξειδικεύσει με αριθμητικά στοιχεία. «Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», είπε στο βρετανικό δίκτυο Sky News προσθέτοντας πως οι σκηνές με τους νεκρούς αμάχους στην Ουκρανία είναι «τραγωδία». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της μέσα στις επόμενες μέρες και θα γίνει εφικτή η επίτευξη μίας διαπραγμάτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα