ΑΘΗΝΑ
20:25
|
19.04.2024
Ένας λαός που έδιωξε από τη Βουλή τους νεοναζί της ΧΑ, βλέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να δίνεται βήμα σε φασίστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η χθεσινή ημέρα – με ευθύνη της κυβέρνησης – εξελίχθηκε δυστυχώς σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο, το οποίο προσέλαβε την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό. Διότι είναι άλλο πράγμα να δέχεσαι ότι θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος μιας χώρας που δέχεται μια παράνομη εισβολή και ο λαός του σφαγιάζεται και είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις να παίρνουν τον λόγο νεοναζιστές ξανά στην ελληνική Βουλή», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Ένας λαός που έδιωξε από τα έδρανα του κοινοβουλίου τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και μια χώρα που τους καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση στη φυλακή, εκεί που ανήκουν, αυτή τη στιγμή βλέπουν με ευθύνη της κυβέρνησης να δίνεται το περιθώριο σε φασίστες να εκφράζουν και πάλι λόγο εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Και για αυτό το φιάσκο, για αυτή την προσβολή έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν είναι δυνατόν να μην υπήρξε η στοιχειώδης προετοιμασία για αυτό το ζήτημα, να μην υπήρχαν οι στοιχειώδεις διεργασίες από τα υπουργεία Εξωτερικών, ιδίως σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, πόλεμος γίνεται, δεν γίνεται να μην ελέγχεις τι πρόκειται να συμβεί εντός του κοινοβουλίου για μια ιστορία για την οποία έχεις αναλάβει την ευθύνη», επισήμανε.

«Υπήρξε η πρόταση από την κυβέρνηση για την ομιλία Ζελένσκι, προφανώς συναινέσαμε, αλλά ήταν δική της ευθύνη να το ελέγξει, όπως ήταν ευθύνη και του προεδρείου της Βουλής. Αντί να βγει η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη, να δώσει εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορώντας τον για μη υποστήριξη του ουκρανικού λαού. Αυτά είναι γελοιότητες. Το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν να δώσουν εξηγήσεις, να απολογηθούν και να πουν και μια συγγνώμη που επέτρεψαν να συμβεί αυτή η προσβολή για τον ελληνικό λαό και για το κοινοβούλιο», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία, λέγοντας ότι «η Τουρκία της κατεχόμενης Κύπρου και της παράνομης εισβολής, πρωτοστάτης των παραβιάσεων του διεθνούς Δικαίου, αυτή τη στιγμή της  εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αναδεικνύεται σε τάχα αξιόπιστο διαμεσολαβητή. Όσο παράλογο και υποκριτικό και αν ακούγεται, η Τουρκία αποτελεί τον αξιόπιστο διαμεσολαβητή που επιλέγουν και οι δυο πλευρές για να μπορέσουν να βρουν μια λύση στη διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με την ίδια, η εξέλιξη αυτή «δείχνει και το σφάλμα της κυβέρνησης με την προσέγγιση περί απομονωμένης Τουρκίας. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτή η ανάγνωση του ρόλου της Τουρκίας, η οποία με τους χειρισμούς που έχει κάνει όχι μόνο δεν έχει απομονωθεί αλλά επιλέγεται από τις δυο πλευρές ως η υποτίθεται σταθεροποιητική δύναμη που θα αποτελέσει και τον μοχλό των διαπραγματεύσεων. Και από τις ΗΠΑ αναδεικνύεται ως τέτοια δύναμη. Όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, υποστήριξε μετά ότι τάχα αυτό θα διευκόλυνε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Αποδεικνύεται ότι είχε μια εντελώς λάθος ανάγνωση της γεωπολιτικής κατάστασης και των διεθνών συσχετισμών. Μας ενέπλεξε στην πρώτη γραμμή του πολέμου μια εντελώς εσφαλμένη προσέγγιση του ζητήματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν θέση οι ΗΠΑ επειδή η Ελλάδα θα έστελνε όπλα στην Ουκρανία. Εντελώς ρηχή ανάγνωση και αρκετά επικίνδυνη».

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα