ΑΘΗΝΑ
12:55
|
03.05.2024
Παγιδεύτηκαν τα τρία μικρά της, τα οποία επίσης θα θανατωθούν. Ανάμεσα στα «θύματά» της ήταν ένας γερουσιαστής κι μία δημοσιογράφος του Politico.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθανασία έγινε σε μια αλεπού με λύσσα, η οποία δάγκωσε τουλάχιστον εννέα άτομα – ανάμεσά τους ένας γερουσιαστής και μία δημοσιογράφος – στην περιοχή του λόφου του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον. Τα τρία μικρά της αλεπού παγιδεύτηκαν και θανατώθηκαν, όταν επιβεβαιώθηκε ότι η μητέρα τους είχε μολυνθεί από τον ιό της λύσσας.

Οι επιθέσεις της αλεπούς προκάλεσαν πανικό στον λόφο του Καπιτωλίου, όπου συχνάζουν κυρίως πολιτικοί και πολλοί δημοσιογράφοι. Το περιστατικό με τη συγκεκριμένη αλεπού έγιναν επίσης θέμα συζήτησης στο Twitter. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία για τυχόν «συναντήσεις» με επιθετικές, άρρωστες ή τραυματισμένες αλεπούδες.

Οι πρώτες αναφορές για τις «επιθέσεις» της αλεπούς ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα. Την επομένη το ζώο παγιδεύτηκε, εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε μολυνθεί από τον ιό της λύσσας. Ο εν λόγω ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο και στα άλλα ζώα από δάγκωμα κι από το σάλιο ζώων που πάσχουν από λύσσα ή και με την επαφή με κάποιο σημείο του δέρματος που έχει κάποια πληγή. Ο ιός επηρεάζει το νευρικό σύστημα των ζώων.

Ένα από τα «θύματα» της αλεπούς ήταν ο γερουσιαστής από την Καλιφόρνια, Άμι Μπέρα, ο οποίος περπατούσε προς το κτίριο της Γερουσίας όταν αισθάνθηκε κάτι να τραβά το ποδί του πιστεύοντας αρχικά ότι επρόκειτο για σκύλο. Ο γερουσιαστής δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι χρησιμοποίησε την ομπρέλα του για να διώξει την αλεπού κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η οποία υπολόγισε ότι διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Ο Άμι Μπέρα πρόλαβε επίσης να τραβήξει μια φωτογραφία της αλεπούς, η οποία κοινοποιήθηκε στο Twitter.

Η δημοσιογράφος του Politico, Χιμένα Μπουστίγιο έγραψε στο Twitter: «Επέζησα τρία χρόνια από μια πανδημία για να με δαγκώσει μια λυσσασμένη αλεπού!». Και οι δύο έχουν ξεκινήσει την πρώτη από μια τεσσάρων εμβολίων κατά της λύσσας για προληπτικούς λόγους.

Οι αλεπούδες «επισκέπτονται» συχνά την περιοχή του Καπιτωλίου, το οποίο ήταν κλειστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και άνοιξε μόλις πρόσφατα ξανά στο κοινό. Η υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου αναφέρει ότι οι αλεπούδες προσαρμόζονται πλέον πολύ εύκολα και στο αστικό περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα