ΑΘΗΝΑ
14:20
|
03.06.2023
Ας συνειδητοποιήσουμε ποια περιουσιακά στοιχεία έχουμε ως χώρες και ως περιοχή και ας προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό όφελος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σέβομαι πολύ την υφυπουργό κυρία Νούλαντ, αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν» τόνισε σήμερα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ στην «Καθημερινή» για τον EastMed που εν ολίγοις προώθησε το αμερικανικό ακριβό LNG σαν δήθεν «λύση» για τα ενεργειακά ζητήματα της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Ο Γιόσι Αμράνι, συμμετέχοντας σε εκδήλωση του Έβδομου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, εξήγησε πως θα είναι καλό οι χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου να κοιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα, τονίζοντας: «Ας συνειδητοποιήσουμε ποια περιουσιακά στοιχεία έχουμε ως χώρες και ως περιοχή και ας προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό όφελος».

Πετώντας το μπαλάκι στην ΕΕ

Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος, επισημαίνοντας πως «συζητούμε για τον EastMed για 12-13 χρόνια, ώσπου οι Αμερικανοί μας είπαν ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς εξεπλάγη, αλλά αν αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ας σκεφτούμε άλλες εναλλακτικές».

«Είναι ώρα να σημειώσουμε μια κάποια πρόοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά», υπογραμμίζοντας πως αν η Ευρώπη είναι ειλικρινής ως προς τη ρητορική της για την ανάγκη διαφοροποίησης των προμηθειών αερίου, θα πρέπει να μετουσιωθεί η ρητορική αυτή των Βρυξελλών σε ενέργειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σίσι και ο εμίρης του Κατάρ συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα

Κουτσούμπας από τη Λάρυμνα: Οι καμινάδες της ΛΑΡΚΟ δεν έπρεπε να είναι σβηστές

Η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στο Κόσοβο στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ

Συλλυπητήρια ηγετών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα