ΑΘΗΝΑ
21:29
|
25.09.2024
Με μαζική συμμετοχή δίνουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μαζική συμμετοχή δίνουν τη μάχη της 48ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl στη Θεσσαλονίκη που παλεύουν για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις 2% στους μισθούς και διατακτική σίτισης. Την Παρασκευή 8/4 πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη των αποθηκών της επιχείρησης στη Σίνδο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι εργοδοσία επιχείρησε να σπάσει την απεργια στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό: κάλεσε εργαζόμενους από καταστήματα από άλλες περιοχές της χώρας, μέχρι και από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θήβα και τα Καλύβια Αττικής, παραπλανώντας τους ότι οι συνάδελφοί τους στην αποθήκη της Σίνδου δεν μπορούν να δουλέψουν γιατί υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού. Υποσχέθηκε, μάλιστα μπόνους στους εργαζόμενους που θα λειτουργούσαν, άθελά τους, ως απεργοσπάστες.

Το σωματείο απάντησε άμεσα καλώντας την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία πήγε στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι της Lidl απάντησαν έτσι δυναμικά και στις προτάσεις της επιχείρησης, που συνδέουν τις αυξήσεις, την εξίσωση των μισθών όλων των εργαζόμενων με την κερδοφορία της. Μην ξεχναμε βέβαια ότι όλος ο κλάδος των σούπερ μάρκετ έχει μεγάλη κερδοφορία την περίοδο της πανδημίας, διότι άλλα καταστήματα τροφίμων είχαν περιορισμούς λόγω Covid και όχι λίγα από αυτά έκλεισαν. Συγκεκριμένα τα Lidl έχουν αστρονομικά κέρδη και μάλιστα τους επιβλήθηκε πρόστιμο για αισχροκέρδεια (647.000 ευρώ), διότι παραβίασαν απόφαση της κυβέρνησης για ανώτατο ποσοστό κέρδους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέρρευσε επί σκηνής του Ηρωδείου η Μαρινέλλα

Ανατροπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ λόγω 24ωρης απεργίας στις 26/9

ΕΟΔΥ για Ιό του Δυτικού Νείλου: 12 κρούσματα και τρεις νεκροί σε μια εβδομάδα

Φλόριντα: Εκκενώνουν τα παράλια χιλιάδες κάτοικοι λόγω τυφώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα