ΑΘΗΝΑ
22:00
|
23.04.2024
Ο Γερμανός καγκελάριος συναντήθηκε με τον Τζόνσον στο Λονδίνο ανοίγοντας δρόμο για την εισαγωγή βρετανικού φυσικού αερίου μέσω Βόρειας Θάλασσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


«Ο Πούτιν ήταν σίγουρος για τις διαφωνίες μας και δεν υπολόγιζε την ενότητα μας» τόνισε το απόγευμα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο.

Αναφέρθηκε στην δολοφονία αμάχων υπενθυμίζοντας πως συνιστά «έγκλημα πολέμου» αναγορεύοντας υπεύθυνο τον Ρώσο πρόεδρο λέγοντας πως φέρει την ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα πολέμου. «Ο Μπόρις Τζόνσον και εγώ έχουμε την ίδια εκτίμηση» ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος, καλώντας ξανά τη Ρωσία να συμφωνήσει σε μία εκεχειρία και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία.

«Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει αμέσως!» είπε κατά λέξη ο Γερμανός καγκελάριος.

Έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο νέο προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία που φιλοξενεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες. «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσοι ακόμη θα ακολουθήσουν. .. Όμως μπορούμε να πούμε ότι θα δείξουμε αλληλεγγύη και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει επίσης να συμβάλλει…» πρόσθεσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά έκανε μία ενδιαφέρουσα δήλωση. Ανακοίνωσε πως ως σήμερα η Γερμανία ήταν πολύ εξαρτημένη από τις εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων, αναγγέλλοντας την αλλαγή αυτής της κατάστασης τονίζοντας: «Η χώρα μας θα εισάγει φυσικό αέριο μέσω των λιμανιών της Βόρειας Θάλασσας παρά μέσω ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου».

Ανακοίνωσε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Βρετανίας-Γερμανίας στις αρχές του επόμενου χρόνου για την ανάπτυξη στρατηγικών διμερών σχέσεων.Τόνισε ότι επιθυμεί την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων χαρακτηρίζοντάς τες «καλές».

Η «απόλυτη συγκίνηση» του Τζόνσον και τα όπλα στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την «απόλυτη συγκίνησή του» για την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στο Λονδίνο θεωρώντας πως σηματοδοτεί μία «πολύ σημαντική στιγμή για την Ευρώπη, την Ουκρανία, και τις διμερείς σχέσεις».

Χαρακτήρισε τις διμερείς σχέσεις Βρετανίας-Γερμανίας «απολύτως κρίσιμες, κρίσιμες, κρίσιμες και για τους δύο μας».

Ανακοίνωσε επίσης πως η χώρα του θα στείλει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας αξίας 100 εκατ. λιρών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων αντιαεροπορικών πυραύλων Starstreak, άλλους 800 αντιαρματικούς πυραύλους και πυρομαχικά ακριβείας. Η Βρετανία θα παράσχει επίσης περισσότερα κράνη, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και αλεξίσφαιρα πρόσθεσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα