ΑΘΗΝΑ
04:18
|
28.05.2024
Σύμφωνα με την Ακαδημία η 94η τελετή «επισκιάστηκε από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά του κ. Σμιθ επί σκηνής».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ «εξοστρακίστηκε» από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ και από όλες τις εκδηλώσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τα επόμενα δέκα χρονιά μετά το περιβόητο χαστούκι στον κωμικό Κρις Ροκ.

Στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία εξηγεί ότι η 94η τελετή «επισκιάστηκε από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά του κ. Σμιθ επί σκηνής». Ο Αμερικανός ηθοποιός ζήτησε «συγγνώμη» για τη συμπεριφορά του και υπέβαλε την παραίτησή του από την Ακαδημία.

Υπενθυμίζεται πως χαστούκισε τον Κρις Ροκ μετά το σχόλιο που έκανε ο κωμικός για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκία. Μία ώρα αργότερα ο Γουίλ Σμιθ τιμήθηκε με το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Βασιλιάς Ρίτσαρντ», όπου υποδύεται τον πατέρα των πρωταθλητριών του τένις, Σερένα και Βίνους Γουίλιαμς.


«Η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ προοριζόταν να είναι μια γιορτή για όλους εκείνους στον χώρο μας που έκαναν απίστευτο έργο τη χρονιά που πέρασε», δήλωσαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο διευθύνων σύμβουλος Ντον Χάντσον. Η απαγόρευση του Γουίλ Σμιθ, εξήγησαν τα δύο στελέχη της Ακαδημίας, στοχεύει στην προστασία όλων των καλλιτεχνών και καλεσμένων μας αλλά και στην «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ακαδημία». Διευκρίνισε ότι δεν επιλήφθηκε τους θέματος τη βραδιά της απονομής των βραβείων Όσκαρ καθώς ήταν «ανέτοιμη για ένα τόσο πρωτόγνωρο περιστατικό». Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Κρις Ροκ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα τήρησε μια ψύχραιμη στάση υπό αυτές τις τόσο ασυνήθιστες περιστάσεις.

Η επανεξέταση της ενέργειας του 52χρονου Γουίλ Σμιθ είχε προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου. Ωστόσο, η όλη διαδικασία επισπεύτηκε μετά την παραίτηση του ηθοποιού.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν παραιτηθεί από την Ακαδημία είναι ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, ο σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι και κινηματογραφιστής, Άνταμ Κίμελ. Όλοι τους έχουν κατηγορηθεί και κάποιοι καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις.  

Εκτός από την Ακαδημία, δύο μεγάλα στούντιο παραγωγής ταινιών, η Sony και το Netflix, ανακοίνωσαν ότι «παγώνουν» τη συνεργασία τους με τον Γουίλ Σμιθ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρέθηκε χαμένος πίνακας του Καραβάτζο

Κινηματογράφος ΠΑΛΑΣ: Ψήφισμα του δήμου Αθηναίων για τη διάσωσή του

Η Ελβετία επιστρέφει τρία λεηλατημένα αντικείμενα στο Ιράκ

Βυθισμένο υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου εντοπίστηκε από αρχαιολόγους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα