ΑΘΗΝΑ
08:42
|
20.04.2024
Για απρόκλητο χτύπημα των δυνάμεων καταστολής κάνουν λόγο κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικράτησε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της αντιπολεμικής – αντιιμπεριαλιστικής πορείας που πραγματοποίησαν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς με αφορμή την προκλητική εμφάνιση στη Βουλή της ναζιστικής ομάδας Αζόφ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα μπλοκ που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και με τη χρήση γκλομπς και χημικών προσπάθησαν να περιορίσουν την διαδήλωση σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν πως αυτό αποτελούσε μόνο πρόφαση και πραγματικός σκοπός τους ήταν να διαλύσουν την συγκέντρωση.

«Μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, μια διαδήλωση για την ειρήνη θα γινόταν αποδέκτης βίαιης, άγριας, απάνθρωπης καταστολής», αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25. Και συνεχίζει:

«Μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη μια αντιπολεμική πορεία κατά της εισβολής στην Ουκρανία θα τερματιζόταν πρόωρα μέσα σε σύννεφα χημικών και απόηχους κρότου-λάμψης-η γνώριμη συνταγή που είχαμε ζήσει και στο Εφετείο,τη μέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

»Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τη βάναυση, βίαια και απάνθρωπη επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης ενάντια στην αντιπολεμική διαδήλωση, και δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς όσο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παρασύρει όλη τη χώρα και τους δημοκρατικούς της πολίτες στον κατήφορο που με όλο και μεγαλύτερη επιτάχυνση βυθίζεται η κυβέρνησή του στο θέμα της εισβολής στην Ουκρανία.

«Όχι στο ονομά μας, κύριε Μητσοτάκη, και κυρίως όχι στα κορμιά μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

«Με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επιτέθηκαν επανειλημμένα στην διαδήλωση με πρόσχημα τον περιορισμό της διαδήλωσης σε μια λωρίδα, φτάνοντας στο σημείο να χτυπάνε τους διαδηλωτές και να τους σπρώχνουν πάνω στα κάγκελα των πεζοδρομίων» καταγγέλλει το ΚΚΕ (μ-λκαι σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι πολιτικές επιλογές του συστήματος και των αντιπροσώπων του με την μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια ΝΑΤΟϊκή βάση, για να χρησιμοποιηθεί από τους αμερικανονατοϊκούς ως προγεφύρωμα για τα επικίνδυνα και πολεμόχαρα σχέδια τους, η εμπλοκή της χώρας με την αποστολή ακόμα και όπλων στην Ουκρανία, η απέλαση Ρώσων διπλωματών μετά από εντολές των Αμερικάνων που οδηγούν στην όξυνση της αντιπαράθεσης με τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της “σωστής πλευράς της ιστορίας” στην αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, φέρνουν μεγάλους κινδύνους για τον λαό της χώρας και συνολικά της περιοχής». 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ(μ-λ), «είναι φανερό πως καθόλου τυχαίο ή “στιγμιαίο λάθος” δεν ήταν η ομιλία του μέλους του εγκληματικού ναζιστικού Τάγματος Αζόφ που χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, η οποία και ακολούθησε την ομιλία του Ζελένσκι στα πλαίσια της «παγκόσμιας περιοδείας» που διοργανώνουν οι αμερικανονατοϊκοί. Η κυβέρνηση που έχει δώσει στέγη σε ακροδεξιούς και φασίστες, που χειροκρότησε όρθια την ομιλία του ναζί-φασίστα με την σημερινή της κίνηση δίνει και μία εικόνα για το πως ονειρεύονται οι αμερικανονατοϊκοί και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους την “δημοκρατία” στην Ουκρανία που δοκιμάζεται. Το βασικό τους μέλημα προφανώς και δεν είναι η “αποκατάσταση” των λαϊκών, δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά η επιβολή ενός καθεστώτος υποταγής και συμμόρφωσης στα συμφέροντά τους. Φανερώνει ακόμα πως δεν θα γίνει “ανεχτό” από το σύστημα καμία αμφισβήτηση από τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον “εχθρό λαό”. Για αυτό χτυπάει με τέτοια μανία της αντιστάσεις του, γιατί γνωρίζει πως ένα μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια του. Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν θα τρομοκρατηθούν από την κρατική καταστολή, αλλά θα συνεχίσουν την αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική δράση, ενάντια στο αιματοκύλισμα των λαών από τους ιμπεριαλιστές και στις επικίνδυνες συνέπειες των ανταγωνισμών τους».

«Καταγγέλλουμε την σκληρή, απρόκλητη καταστολή που δέχθηκε η σημερινή αντιφασιστική αντιπολεμικη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση που καλούνταν από αριστερές οργανώσεις, μέτωπα, φορείς και φοιτητικους συλλόγους», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα. «Με διαρκείς επιθέσεις, ξυλοδαρμούς και ρίψη χημικών καθ όλη τη διαδρομή της από τα Προπύλαια έως τη βουλή, η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει την πορεία. Όμως, παρά την επιθετική στάση των δυνάμεων καταστολής, δεν κατάφεραν να σταματήσουν την εξέλιξη της πορείας που προχώρησε και ολοκληρώθηκε δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα!». καταλήγει η ανακοίνωση

Τέλος, η Αναμέτρηση-Ομάδα Κομμουνιστών/στριων αναφέρει:

«Η αστυνομία επιτέθηκε άγρια και επανειλημμένα πριν λίγο στην αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική και αντιφασιστική διαδήλωση στην Αθήνα με χρήση χημικών σε όλο το μήκος της διαδρομής. Με μεγάλη αποφασιστικότητα οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες υπερασπιστήκαμε το ιερό δικαίωμα στη διαδήλωση. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις των οργανώσεων που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο, ανάμεσα τους και η Αναμέτρηση, και φυσικά το οπτικοακουστικό υλικό της αστυνομικής βαρβαρότητας. Δε θα φιμώσουν με την καταστολή τις φωνές που εκφράζουν τα αισθήματα της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Ως εδώ!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα