ΑΘΗΝΑ
06:15
|
27.04.2024
Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική και τη βόρεια χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ. Όπως αναφέρεται,  στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε τοπικό επίπεδο θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν:

α) στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία έως νωρίς σήμερα το απόγευμα

β) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία από τις μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες.

Πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους

α) στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι και τις απογευματινές ώρες

β) στη Θράκη από τις απογευματινές ώρες μέχρι τη νύχτα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μεταβολή θα είναι πρόσκαιρη αλλά σημαντική.  Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν, κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και της Θεσσαλίας, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI). Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη υετού κατά της διάρκεια της Κυριακής 10/04.

Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις εντάσεις τους στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου θα πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι την Κυριακή 10/04 καθώς και οι επικρατούσες διευθύνσεις τους.

Ο καιρός αύριο Δευτέρα

Για αύριο, Δευτέρα, στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα