ΑΘΗΝΑ
01:50
|
27.07.2024
Το Ισραήλ καταγγέλει Παλαιστίνιους μαχητές ότι έβαλαν φωτιά σε εβραϊκό θρησκευτικό μνημείο κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε χθεσινή πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ καταγγέλει Παλαιστίνιους μαχητές ότι έβαλαν φωτιά σε εβραϊκό θρησκευτικό μνημείο, σε ένα νέο κύκλο εντάσεων μεταξύ των δύο πλευρών που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.

Η χθεσινή πορεία προς τον τάφο του Ιωσήφ στην πόλη της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη από περίπου 100 Παλαιστίνιους κατέληξε σε επεισόδια, φωτιές και την καταστολή από τις Ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις καταστολής του Ισραήλ έκαναν επιδρομή σε παλαιστινιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα ένας Παλαιστίνιος να χάσει τη ζωή του.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες και είπε ότι το Ισραήλ θα εντοπίσει τους δράστες και θα αποκαταστήσει τη ζημιά.

«Ο βανδαλισμός στον τάφο του Ιωσήφ είναι ένα σοβαρό γεγονός και μια σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους για κάθε Εβραίο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Το ισραήλ προχωρεί σε συλλήψεις Παλαιστινίων, ενώ ετοιμάζεται ο κατεδαφισμός των σπιτιών τους στις κατεχόμενες περιοχές.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να επιχειρούν στην Τζενίν και στη γύρω περιοχή, όπου ζουν δύο από τους επιτιθέμενους που πραγματοποίησαν θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κυβερνήτης της Τζενίν Άκραμ Ρατζούμπ κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη ισραηλινή δραστηριότητα στην περιοχή, λέγοντας ότι ήταν μια πράξη εκδίκησης που πραγματοποιήθηκε σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Η Τζενίν θεωρείται προπύργιο των Παλαιστινίων μαχητών. Οι ισραηλινές δυνάμεις δέχονται συχνά πυρά όταν επιχειρούν στην περιοχή. Ακόμη και η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία διαχειρίζεται τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και συντονίζεται με το Ισραήλ σε θέματα ασφαλείας, φαίνεται να έχει ελάχιστο έλεγχο.

Τέσσερις επιθέσεις από Παλαιστίνιους τις τελευταίες εβδομάδες σκότωσαν περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους σε μια από τις πιο θανατηφόρες εκρήξεις βίας κατά των Ισραηλινών τα τελευταία χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΛΑΡΚΟ: Αγώνας με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου

Η Κίνα και η παλαιστινιακή συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης

Δεκτοί με γλυκά και λουλούδια έγιναν οι Παλαιστίνιοι αθλητές στο Παρίσι

Ακτιβιστές για το κλίμα έκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα