ΑΘΗΝΑ
07:23
|
29.09.2024
Δυτικοί δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν στην περιοχή Σούμι για να «μαγνητοσκοπήσουν σκηνοθετημένα πεδία μάχης» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΠΑ και Βρετανία βοηθούν την Ουκρανία να προετοιμάσει ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την υποτιθέμενη δίωξη αμάχων στην Ουκρανία για να τροφοδοτήσουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσουν τη Ρωσία, κατήγγειλαν σήμερα Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σύμφωνα με εκτενή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από πόλεις και χωριά γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τα ουκρανικά στρατεύματα δείχνουν στους δημοσιογράφους πτώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις, κατεστραμμένα σπίτια και καμένα αυτοκίνητα.Η Δύση λέει ότι οι νεκροί άμαχοι αποτελούν απόδειξη εγκλημάτων πολέμου. Οι δημοσιογράφοι του Reuters είδαν πτώματα στην πόλη Μπούτσα, αλλά δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα ποιος ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε απόψε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας καθοδηγείται από τις ΗΠΑ για να διασπείρει ψευδείς αποδείξεις για τη βία Ρώσων κατά αμάχων, παρά τα «πρωτοφανή μέτρα της Μόσχας για τη διάσωση αμάχων». Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν πολυετή εμπειρία στην οργάνωση προκοβάτσιας με ανθρώπινα θύματα, συνεχίζουν την εκστρατεία τους για τη δημιουργία και την προώθηση ψευδών «αποδεικτικών στοιχείων».

Το υπουργείο ’Αμυνας δεν παρείχε στοιχεία για τους ισχυρισμούς του για την βρετανική και την αμερικανική εμπλοκή αρκούμενο να αναφερθεί σε «νέες ψευδείς σκηνοθετημένες προβοκάτσιες που κατηγορούν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για φερόμενη βάρβαρη μεταχείριση του πληθυσμού της Ουκρανίας προετοιμάζονται από το καθεστώς του Κιέβου υπό την ηγεσία των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών στο έδαφος της περιοχής Σούμι».

Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι Δυτικοί δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν στην περιοχή Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία για να «μαγνητοσκοπήσουν σκηνοθετημένα πεδία μάχης». Το υπουργείο είπε ότι δυτικά μέσα ενημέρωσης θα δώσουν στη δημοσιότητα σύντομα τέτοιες ψευδείς ειδήσεις με στόχο «να υποδαυλιστεί περαιτέρω η ρωσοφοβία στο πλαίσιο της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα