ΑΘΗΝΑ
17:46
|
25.04.2024
Τόσο η Nokia όσο και η Ericsson δεν ξεπερνούν το μονοψήφιο ποσοστό πωλήσεων στη Ρωσία, όπου κυριαρχούν κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση της Nokia από τη ρωσική αγορά ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φινλανδικής πολυεθνικής, Πέκα Λούντμαρκ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από την ανταγωνιστική Ericsson, η οποία δήλωσε, χθες Δευτέρα, ότι αναστέλλει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Αν και ο τομέας των τηλεπικοινωνιών έχει εξαιρεθεί από ορισμένες κυρώσεις για ανθρωπιστικούς και άλλους συναφείς λόγους, η Nokia θεώρησε ότι η έξοδος από τη Ρωσία ήταν η μόνη επιλογή.

«Απλώς δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα να συνεχίσουμε στη χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πέκα Λούντμαρκ σε συνέντευξή του. Πρόσθεσε ότι η Nokia θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες κατά τη διαδικασία εξόδου, καθώς και ότι δεν ήταν δυνατό να πει σε αυτό το στάδιο πόσο χρόνο θα διαρκέσει η απόσυρση.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Nokia είχε ανακοινώσει ότι σταματάει τις τις παραδόσεις στη χώρα, αλλά τώρα προχώρησε στην πλήρη έξοδο από τη χώρα, κίνηση που θα επηρεάσει περίπου 2.000 εργαζόμενους, αν και υπάρχει πιθανότητα σε ορισμένους από αυτούς να προσφερθεί εργασία σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η Nokia δραστηριοποιούνταν έως σήμερα σε τέσσερις περιοχές στη Ρωσία, ένα κεντρικό γραφείο και ξεχωριστό εκπαιδευτικό κέντρο στη Μόσχα και γραφεία στην Αγία Πετρούπολη και στο Βορονέζ, αλλά οι δραστηριότητες της αντιστοιχούσαν μόλις στο 2% των πωλήσεων του ομίλου το 2021.

Τόσο η Nokia όσο και η Ericsson δεν ξεπερνούν το μονοψήφιο ποσοστό πωλήσεων στη Ρωσία, όπου κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei και η ZTE έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Η Ρωσία βρίσκεται επίσης σε διαμάχη με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, χώρες καταγωγής της Nokia και της Ericsson αντίστοιχα, σχετικά με το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ. Πίεζε επίσης τις εταιρείες να αρχίσουν να κατασκευάζουν δίκτυα χρησιμοποιώντας μόνο ρωσικό εξοπλισμό, προσπαθώντας να πείσει τη Nokia και την Ericsson να δημιουργήσουν εργοστάσια στη χώρα.

Ο Λούντμαρκ είπε ακόμα ότι η Nokia δεν θα εφαρμόσει σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο για σύσταση κοινής επιχείρησης με τη ρωσική YADRO για την κατασκευή σταθμών βάσης τηλεπικοινωνιών 4G και 5G.

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα