ΑΘΗΝΑ
05:57
|
03.05.2024
Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι ο 67χρονος επιχειρηματίας είναι στόχος «πολιτικής» δίωξης που βασίζεται σε «φανταστικές» κατηγορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Ουκρανού αντιπολιτευόμενου πολιτικού και βουλευτή Βίκτορ Μεντβεντσούκ απέρριψε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ανάλογη πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανία: Συνελήφθη ο «φιλορώσος» πολιτικός Βίκτορ Μεντβεντσούκ | tovima.gr

«Αναφορικά με την ανταλλαγή που αναφέρθηκε με τόση θέρμη και απόλαυση από διαφορετικές προσωπικότητες στο Κίεβο, ο Μεντβεντσούκ δεν είναι ένας Ρώσος πολίτης, δεν έχει καμία σχέση με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία), είναι ένας ξένος πολιτικός», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. Και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε απολύτως καμία ιδέα εάν ο ίδιος θέλει η Ρωσία να συμμετάσχει στην επίλυση της συκοφαντικής υπόθεσης εναντίον του».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Πεσκόφ υποστήριξε σήμερα ότι ο 67χρονος επιχειρηματίας είναι στόχος «πολιτικής» δίωξης που βασίζεται σε «φανταστικές» κατηγορίες.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι ρωσικές αρχές θα παρακολουθούν «την μοίρα που θα έχει ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ – και καλούμε επίσης τους Ευρωπαίους πολιτικούς να κάνουν το ίδιο, καθώς είναι πάντα τόσο ανήσυχοι για την ελευθερία του λόγου»

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι ο Μεντβεντσούκ είναι «υπέρ της ειρήνης» και δεν συμμετείχε σε καμία μυστική διαπραγμάτευση με τη Μόσχα, τονίζοντας: «Οι τοποθετήσεις του ήταν πάντα δημόσιες, δεν είχε ποτέ παρασκηνιακές σχέσεις με τη Ρωσία. Και ακόμη κι αν αυτό υποθετικά συνέβαινε, τότε σίγουρα ο Μεντβεντσούκ θα είχε σίγουρα εγκαταλείψει την Ουκρανία πριν από τη στρατιωτική επιχείρηση».

Η έντονη αντίδραση του πρώην Προέδρου Μεντβέντεφ

Οργισμένος με την υπόθεση εμφανίστηκε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δηλώνοντας: «Αυτοί οι τρελαμένοι που αυτοαποκαλούνται ουκρανικές αρχές λένε ότι θέλουν να αποσπάσουν μια ομολογία του Βίκτορ Μεντβέντσουκ, “γρήγορα και δίκαια”, να τον καταδικάσουν και μετά να τον ανταλλάξουν με αιχμαλώτους… Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν και να κλειδώνουν καλά τις πόρτες τη νύχτα για να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνουν οι ίδιοι αντικείμενο ανταλλαγής».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επίσης κατηγόρησε το Κίεβο για βασανιστήρια, χωρίς όμως να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα