ΑΘΗΝΑ
23:37
|
19.09.2024
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές παραλείψεις κάνει λόγο το πόρισμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελείς που ερευνούν τον θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα το 2020 ζητούν να δικαστεί το ιατρικό προσωπικό που τον περιέθαλψε, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στο αίτημά τους, κάνουν λόγο για «παραλείψεις» και «κακοδιαχείριση» από οκτώ επαγγελματίες υγείας που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα, τον έφεραν σε «κατάσταση ανημπόριας» και τον εγκατέλειψαν «στη μοίρα του» κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον νοσηλείας, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Telam.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 50 ετών το 2020 ενώ ανάρρωνε από εγχείρηση εγκεφάλου μετά την εμφάνιση θρόμβου και μετά από δεκαετίες μαχών με εθισμούς στην κοκαΐνη και το αλκοόλ.

Ο νευροχειρουργός και οικογενειακός γιατρός Leopoldo Luque και η ψυχίατρος Agustina Cosachov βρίσκονται υπό έρευνα για τον θάνατό του, ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την υγεία του πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου.

Άλλοι έξι επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ψυχολόγου Carlos Diaz και της ιατρικής συντονίστριας Nancy Forlini, κατηγορούνται επίσης για «απλή ανθρωποκτονία με dolus eventualis», αδίκημα στο οποίο σε ένα άτομο προσάπτεται αμέλεια, ενώ γνωρίζει ότι η αμέλειά αυτή μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου. Θεωρείται πιθανό να αντιμετωπίσουν, δε, ποινές από οκτώ έως 25 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι «ήταν πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας κατ’ οίκον» και φέρεται να διέπραξαν «σειρά αυτοσχεδιασμών, κακοδιαχείρισης και παραλείψεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Basketball Champions League: Μάχη πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Πεντάμηνος αποκλεισμός του τζουντόκα Μάιντοβ επειδή έκανε τον σταυρό του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα