ΑΘΗΝΑ
07:41
|
21.09.2024
Το σύστημα «Σιδερένια Ακτίνα» (Iron Beam) που παρουσίασε η κρατική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Rafael προκαλώντας ενθουσιασμό στον υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκαντς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιτυχή δοκιμή ενός νέου συστήματος υψηλής ισχύος λέιζερ για αντιπυραυλική άμυνα αλλά και εξουδετέρωση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποίησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Πρόκειται για το σύστημα «Σιδερένια Ακτίνα» (Iron Beam) που παρουσίασε η κρατική εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Rafael.

Το νέο σύστημα λέιζερ προκάλεσε τον ενθουσιασμό μεταξύ άλλων και στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς που το εγκωμίασε λέγοντας: «Σήμερα, για πρώτη φορά, ένα υψηλής ισχύος σύστημα λέιζερ, που κατασκευάστηκε στο Ισραήλ, σημείωσε επιτυχία στην αναχαίτιση διάφορων στόχων, κάτι που αποτελεί επίτευγμα παγκόσμιου βεληνεκούς».

Η ονομασία του νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας ταιριάζει απόλυτα με τον λεγόμενο «Σιδηρούν Θόλο» (Iron Dome), το σύστημα που προστατεύει το Ισραήλ από πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα