ΑΘΗΝΑ
07:41
|
01.04.2023
«Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Φιγκαρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ευθύνες των ΗΠΑ για την επιλογή εθελοντών μαχητών και μισθοφόρων αλλά και για όσα διαδραματίζονται στα πεδία των συγκρούσεων στην Ουκρανία ανέδειξε με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ο ανταποκριτής διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Le Figaro, Ζορζ Μπαλμπρουνό.

Ο Μπαλμπρουνό, που επέστρεψε από την Ουκρανία, έχοντας συμμετάσχει σε αποστολή συνοδεύοντας «εθελοντές μαχητές» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews ότι οι Αμερικανοί είναι άμεσα «υπεύθυνοι» για τις εξελίξεις στον πόλεμο. 

«Τόσο εγώ όσο και εκείνοι βρεθήκαμε προ έκπληξης, όταν ανακαλύψαμε ότι για να μπορέσει να μπει κάποιος στον ουκρανικό στρατό, οι Αμερικανοί είναι αυτοί που βρίσκονται επικεφαλής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και οι εθελοντές «παραλίγο να συλληφθούν» από τους Αμερικανούς, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν συμβόλαιο με ισχύ «μέχρι το τέλος του πολέμου».

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος είναι επικεφαλής; Είναι οι Αμερικανοί, το είδα με τα μάτια μου», είπε ο δημοσιογράφος που πρόσθεσε: «Νόμιζα ότι ήμουν με τις διεθνείς ταξιαρχίες και βρέθηκα απέναντι από το Πεντάγωνο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να δώσει το χέρι της η Τουρκία για λύση στο Κυπριακό

Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας από την ΕΥΠ

Οργιώδες παρασκήνιο σε βάρος της Κύπρου στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας

Στη φυλακή οι ύποπτοι Πακιστανοί για τρομοκρατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα