ΑΘΗΝΑ
10:54
|
20.04.2024
Στο πλευρό των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco και στον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, βρίσκεται η ΠΝΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο πλευρό των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και στον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, βρίσκεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία με μήνυμά της εκφράζει, για μια ακόμα φορά, την πλήρη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

«Η Ομοσπονδία μας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται σταθερά στους δίκαιους αγώνες κάθε εργαζόμενου και υπογραμμίζει την αταλάντευτη θέση της ότι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας έχουν απόλυτο δικαίωμα για σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα» αναφέρει η ΠΝΟ.

Επίσης η διοίκηση του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή της στον «δίκαιο αγώνα των εργαζομένων», σημειώνοντας ότι τα αιτήματα τους και οι διεκδικήσεις τους έχουν την καθολική αποδοχή των εργαζομένων και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από τη μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι η «γραμμή της Cosco έως και τώρα είναι η άρνηση, η αδιαλλαξία και η απόρριψη των διεκδικήσεων των εργαζομένων που παλεύει η ΕΝΕΔΕΠ» και επισημαίνει ότι «η Cosco όχι μόνο απορρίπτει τα αιτήματά τους ακολουθώντας μια σκληρή και απαράδεκτη γραμμή (προτείνει ψίχουλα για την αύξηση στους μισθούς, δεν εφαρμόζει τη νομοθετική ρύθμιση για τα βαρέα και ανθυγιεινά και παράλληλα έχει μετατρέψει σε διακοσμητικό χαρακτήρα τη λειτουργία της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και προκλητικά επιχειρεί να εκβιάσει την ΕΝΕΔΕΠ να αποσύρει την αγωγή που έχει καταθέσει για το εργοδοτικό σωματείο που έστησε η Cosco – ΣΕΠ και DPORT».

Την ίδια ώρα την ανησυχία της εκφράζει η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) με επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας, για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και ζητά από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας την «διασφάλιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του εμπορικού λιμένα Πειραιά, βάσει όσων ορίζει ο νόμος».

Στο μεταξύ εκδικάζεται αυτή την ώρα στα δικαστήρια του Πειραιά, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να χαρακτηριστεί η σημερινή απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Την αίτηση κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης η εργοδοσία.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα